Події п’ятнадцятого і шістнадцятого лютого 1919 року, які мали місце у Проскурові, коли було винищено понад півтори тисячі євреїв, згадали представники єврейської громади міста та небайдужі хмельничани на мітингу-реквіємі, що відбувся в обласному центрі на Львівському шосе, біля меморіалу жертвам погрому.

В історичній літературі ця різанина отримала назву «Проскурівська кривава баня». Жертвами погрому стали здебільшого прості люди, які не вели політичну діяльність, а важкою працею заробляли собі на хліб.
В один день обірвалось 1600 життів, велика кількість людей отримали важкі рани, похорони жертв тривали два дні, 960 дітей залишилися сиротами…
Слова співчуття та солідарності учасникам скорботного зібрання передала голова Державної служби України з етнополітики та свободи слова Олена Богдан. Присутні помолилися разом з рабином міста Хмельницького і області Йосефом Тейтельбаумом. Учасники мітингу відвідали й могилу праведника єврейського народу, священика Климентія Качуровського, який під час великої біди став на захист євреїв і поплатився за це життям. Згадали також чиновника повітового суду Л. Бієнка, котрий загинув разом з євреями, яких переховував, лікаря Полозова; гласного міської думи Г. Верхола, він закликав заради честі України припинити різню.