У Соснівці, що на Ярмолинеччині, тимчасово призупинили діяльність школи. Причина — відома: школярів зовсім мало. Дітей перевели до Савинецької загальноосвітньої школи I-III ступенів, молодих вчителів працевлаштували, а ось приміщення залишилося пустувати…

— Колишньому директору освітнього закладу довірили ключі, аби вирішив питання з наявним майном, — розповідає начальник управління освіти, молоді та спорту Ярмолинецької райдержадміністрації Валентина Хоптова. Він мав залучити філолога, разом із ним посортувати наявні книги, застарілі здати в макулатуру, придатні для користування ми розподілили б по школах. Все цінне майно потрібно було переписати й зачинити в комп’ютерному класі, адже він захищений ґратами.
Втім чоловік чомусь вчинив кардинально по-іншому, і його, м’яко кажучи, дивний вчинок обурив всеньке село, потряс громаду області. Місцеві мешканці застали його «на гарячому», коли намагався на автомобільному причепі вивезти власноруч зрізані металеві конструкції, вчинивши у колись очолюваній ним школі повний розгардіяш. Екс-директор болгаркою позрізував ґрати з вікон і дверей, водогінні труби від кухні до внутрішнього туалету, електропроводку до комп’ютерного класу… Позрізав навіть металеві ніжки зі стільців та парт, розібрав новенький внутрішній туалет, познімавши сифони, рукомийники…
Добряче попсований, як після нашестя татарів, освітній заклад наразі опечатаний, хоч там зазвичай облаштовували виборчу дільницю.
Міру покарання винуватцю, зрозуміло, встановлять відповідні органи, але селяни справедливо вимагають, аби насамперед він все відреставрував, привів у, так би мовити, первісний стан, адже кошти на ремонти, благоустрій школи здавали батьки.