У своїй передвиборній програмі ще тодішній кандидат, а нині  міський голова Хмельницького, 35-річний Олександр Симчишин обіцяв  виборцям прозорість дій нової влади, тобто якнайширший доступ  до публічної  інформації, що допоможе долати найбільше зло нашого часу – корупцію.

Як відомо, боротьба з корупцією, відкритість влади  і  дотримання законодавства – головні меседжі усіх кандидатів на виборчі посади: від президента до депутата місцевої ради. Однак час і досвід переконують: обіцянки забуваються, як тільки кандидат отримує бажану перемогу.
Схоже, з вибором мера міста  хмельничани не помилилися: нинішня міська влада крок за кроком виконує зобов’язання щодо прозорості і законності своїх дій. Це підтвердили й результати досліджень міжнародних експертів. Протягом більш ніж півроку  Центром демократії та верховенства права  в рамках проекту  «Платформа «Омбудсман плюс» в усіх областях України проводився масштабний моніторинг додержання  законодавства про доступ до публічної інформації.
Відповідно до узагальненого рейтингу Хмельницька міська рада посіла шосту позицію серед міських рад усіх обласних центрів України.
А за даними соціологічної групи «Рейтинг» міський голова Хмельницького Олександр Симчишин  став найактивнішим серед мерів країни у боротьбі з корупцією.
Про це повідомлено на Інтернет-сайті   Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). Повідомляється також, що в рамках проекту «Платформа «Омбудсман плюс» було проаналізовано усіма можливими способами більш ніж 700 запитів, у тому числі і повторних,  на публічну інформацію, відвідано 40 засідань сесій міських рад, а також досліджено організацію роботи спеціальних місць, створених розпорядниками для роботи запитувачів із документами безпосередньо у приміщенні таких розпорядників.
Моніторинг триває, і  яке місце у рейтинзі відкритості займуть наші обласні рада та держадміністрація, покажуть  результати дослідження ЦЕДЕМ.