У Хмельницькому за підтримки обласного відділення Національного олімпійського комітету України, управління молоді та спорту міської ради, Федерації велосипедного спорту України, Асоціації ветеранів спорту України, обласного відділення Міжнародної асоціації ветеранів фізичної культури та спорту проведено Кубок України серед ветеранів та відкриті міські змагання з велоспорту на шосе «Тур братів Стародубів».

На дев’ятнадцятий за ліком щорічний спортивний захід прибули досвідчені велосипедисти віком від 29 до 74 років з  тринадцяти областей і столиці, в тому числі з буремного Донбасу. Серед них було чимало титулованих велосипедистів, переможців міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських змагань, про що засвідчують стартові протоколи
(заслужений майстер, два  міжнародного класу, десять майстрів спорту). Випробовували свої сили і початківці-любителі. Вперше взяли участь у гіті поза конкурсом і два правоохоронці з велопатруля міського управління міліції. У святі велоспорту була задіяна також молодь: юнаки і дівчата 1999 року народження та дошкільнята. Всього до змагань долучилося понад 110 учасників.
На урочистому відкритті заходу, що розпочався на майдані Незалежності, почесні гості: очільники та посадовці обласної і міської влади, керівники спортивних організацій у своїх виступах відмітили заслуги братів Стародубів не лише в плані їх спортивних досягнень, але й в пропаганді здорового способу життя шляхом залучення до їзди на велосипедах населення міста.   
Наймолодший з братів, Валерій, символічно передав палаючий смолоскип як естафету молодому поколінню в особі перспективної  Ніни Шварчук — майстра спорту, багаторазової переможниці юнацьких та юніорських чемпіонатів України. Хмельничанам є ким пишатись, адже сьогодні лідер серед вітчизняних велосипедистів — вихованка місцевої ДЮСШ №4 Ганна Соловей, яка тут розпочала сходження у великий спорт і у ранзі віце-чемпіонки світу-2014 та Європейських ігор-2015 в індивідуальних гонках з роздільного старту на шосе, і  є олімпійською надією України.
 Змагання розпочалися з гіту на 1,2 км. У подальшому  протягом трьох днів відбулися: гонка-критеріум центральними вулицями обласного центру, індивідуальна та групова гонки на визначені дистанції в залежності від віку на об’їзній дорозі в районі аеропорту.
За підсумками продемонстрованих результатів у вказаних видах програми, за винятком гонки-критеріуму, переможцями у своїх групах серед ровесників стали: Олексій Кочин (м. Харків), Павло Доброгівський (м. Хмельницький), Костянтин Пімкін та Микола Переков-Кулик (Луганська область), Марк Чеченін (м. Кіровоград), Андрій Матвеєв та Олександр Мірошниченко (м. Чернівці), Олександр Зуєв (м. Червоноград Львівської області), Святослав Ковальчук (м. Львів).
Найбільше емоцій викликали перегони на велосипедах серед дошкільнят, за яких вболівали батьки та їх родичі. Кожен з юних хмельничан, що подолав 200-метрову дистанцію, отримав подарунки з рук уславлених братів. Найбільше уваги було приділено наймолодшому учаснику — чотирирічному Макару Стефанчуку.
Переможці змагань ветеранів були нагороджені грамотами, медалями, грошовими винагородами, які забезпечили організатори та спонсори. Обласне відділення МАФІС відзначило також найдосвідченішого 74-річного Миколу Курафеєва (м. Біла Церква) та єдину жінку — житомирянку Наталію Радушинську окремими призами. Цінний подарунок від спонсорів отримав переможець у віковій групі 50-54 років Андрій Матвеєв з Чернівців. Дістались нагороди і юнакам та дівчатам, що визначили кращих у своїх змаганнях.
Учасники велоперегонів отримали масу позитивних вражень під час неформальних спілкувань у колі друзів за інтересами.