Відтоді, коли Наталя  та Микола Кременюки поєднали долі, збігло уже  сім десятиліть. У той незабутній   лютневий день обоє хвилювалися, чи прийдуть запрошені гості, бо ще гриміла канонада і до Перемоги було не так близько. Проте  майже все село зійшлося на весілля, перше у Бокиївці з початку війни.

Селяни раділи, що і у молодят, і у них розпочнеться  щасливе життя. Не всі відразу впізнали нареченого Миколу, який  ще шістнадцятирічним поїхав із села на Донбас, а повернувся уже зраненим  фронтовиком. А Наталя, навпаки, далеко від дому не хотіла їхати. Хоч  як і батько, мріяла стати фельдшером, та вирішила навчатися  у Дзеленецькому  сільськогосподарському технікумі. Тоді   їхні погляди і зустрілися, бо  Миколу призначили керуючим учбово-дослідним господарством.
Закохана  дівчина не сподівалася, що поважний  і серйозний Микола Павлович зверне на неї,  студентку, увагу. Проте, коли дізнався, що Наталя з його рідного села, то почав придивлятися до дівчини. Потім все частіше шукав з нею  зустрічі.
Він ще тоді не  оговтався від війни.  Виснажений фронтовими дорогами, Микола Павлович розповідав Наталі про гіркі втрати та радісні перемоги. У 41-му році довелося  йому, рядовому мінометного дивізіону, відступати після кровопролитних боїв. Разом з уцілілими бійцями у темряві пробиралися полями, повзли ровами,  а лише за кільканадцять метрів від них німці сиділи біля багаття.  Голодні й змучені, все ж вийшли з оточення.
Сталінградський фронт повернув усе на  круги свої. І у серпні 43-го подолянин   отримав першу  бойову нагороду —  орден Червоної Зірки.  Звільняв Харків, потім Полтаву,  а за відвагу був представлений до ордена Вітчизняної війни 1-го  ступеня.
Спекотним видався й березень 44-го під Миколаєвом. Микола Кременюк, уже  командир мінометної роти разом  із бійцями  опинився під шквальним вогнем, а боєприпаси закінчувалися. Вдалося захопити ворожий склад. Щоправда боєприпаси відрізнялися від наших, але  якось бійці пристосувалися їх використовувати. У напівзруйнованій хаті  відбивали атаки ворога, викликавши вогонь на себе. А тим часом  двом ротам солдат  вдалося переправитися  через  Південний  Буг і врятуватися.
 Безстрашні бійці, які протистояли  фрицам, діждалися підмоги, а Микола Кременюк за  відвагу і кмітливість  отримав  високу нагороду — орден Олександра Невського.
Він шкодує, що до Берліна не дійшов, бо на угорській землі  був важко поранений, а опритомнів у санроті. Якби не угорець, який погодився на драбиняку  відвезти його, радянського офіцера, у медсанбат, то, напевне не вижив би. Нестерпно боліла голова, пекло у  грудях,  бо  ж осколки застрягли у скроні  та легені.
— Я ж  дивувалася, як Микола Павлович у такому пекельному вогні уцілів. Та й оперували його у польових  умовах, без наркозу, — каже Наталя Францівна.  — Напевне, не один, а кілька янголів оберігали його. Ще донині він носить у правій легені чотири німецьких осколки.
Коли Наталя вийшла заміж, то й далі долала  шлях до своєї  мрії. Чоловік не заперечував, щоб вона навчалася у Львівському  медичному технікумі на  стаціонарному відділенні. А як Наталя отримувала диплом, то їй зізнався, що стомився від чекання й розлуки, радів, нарешті дружина буде поряд.
А Наталя, лагідна і мудра жінка,  для своєї родини стала  берегинею домашнього вогнища, бо ж чоловікові  завжди бракувало часу — десять років  очолював колгосп на Волочищині, і у Хмельницькому  теж працював на керівних посадах.
— Я  ні разу не чула, щоб  мама з татом сварилися. Вони  завжди тихо-мирно усе з’ясовували, —  розповідає донька Тамара.
Спокій і затишок  панували   у домі.  І те особливе тепло, переконана Тамара, сприяло подружньому довголіттю батьків.
Микола Павлович займався бджільництвом, цукру не  споживав, а лише мед, який,  вважає він,  зцілює від недуг. І  у свої 96 років відчуває себе  бадьорим, та й пам’ять  не підводить. До дрібниць пам’ятає  фронтові  дні і ночі своїх, знає номери мобільних  телефонів рідних.
Наталя та Микола Кременюки  відзначили платиновий  ювілей, п’ятеро правнуків зігрівають  їхні серця. Щасливі, бо  поєднані любов’ю  уже понад сім десятиліть.