Ще змалечку Владислав Блажеєв зачаровував своїм голосом не лише рідних, а й слухачів. Пробудила в хлопчика любов до пісні його бабуся Марія Бойко.

– У моєї мами, Марії Василівни, гарний голос. А ще вона знає багато українських пісень, напевне до півсотні, — розповідала Інна Блажеєва. Під бабусин спів Владислав засинав, а як трішки підріс, то в нас з’явився родинний дует.
Помітивши музичні здібності у сина, матуся повела його, першокласника, ще в музичну школу.
Залюбки навчався вокалу, от тільки бар’єром для виступів на сцені став мікрофон. Проте несподівано для всіх Владислав здолав цю перешкоду.
Коли сину вчителька доручила провести свято Букваря, то він дуже хвилювався — продовжує Інна Блажеєва, — але не відмовився. І все ж зумів побороти невпевненість у собі та подружитися з мікрофоном.
Перша вчителька з вокалу Уляна Василівна Плюто запам’яталася своєю толерантністю та доброзичливістю. Завдяки їй, запевняв школяр, розпочалися перші музичні кроки на шляху його досягнень.
Коли ж довелося опанувати техніку гри на фортепіано, то Владислав засумнівався, чи під силу йому такі навантаження. Якби не підтримка мами, то хто знає, чи здолав би свої перші труднощі. Саме вона допомогла синові повірити у себе. Та ще, зауважує, його кумир Скрябін (Андрій Кузьменко) додав упевненості та натхнення Адже він теж у дитинстві навчався у музичній школі по класу фортепіано.
Згодом школяра ще й перемоги окрилювали. Восени 2019 року Владислав побував на молодіжному фестивалі, виконував пісню «Добрий ранок, Україно». Хвилювалися за нього не лише рідні, а й викладач вокалу Марина Анатоліївна Гаврищук. Однак школяр перевершив усі сподівання, посівши перше місце.
Це не єдина його перемога на міжнародному рівні. Музичний фестиваль у Болгарії теж приніс перемогу. Ще не раз підкорював своїм співом журі на міжнародних, всеукраїнських конкурсах, здобуваючи дипломи та відзнаки.
Як винагороду за творчі успіхи, обдарований школяр отримує персональну стипендію від міської ради і мріє на заощаджені кошти придбати акустичну гітару, в якої значні переваги над класичною. Владислав захопився грою на цьому давньому, але популярному музичному інструменті. Восьмикласник не сумнівається — обере музику своєю професією.
Та й молодшого сина цьогоріч Інна Блажеєва повела у світ прекрасного. Першокласник Артемко відвідує дитячу школу мистецтв, навчається музичної грамоти та вокалу.
Кажуть, співочий талант є в кожного. Проте моя співрозмовниця, мама двох талановитих синів, це заперечує. Адже в дитинстві вона мріяла стати співачкою, навчитися грі на фортепіано, проте має схильність до точних наук. Навчалася у Київському авіаційному університеті. А от її сини успадкували гарний голос та музичні здібності від бабусі Марії Василівни. Тож докладає всіх зусиль, аби розвивати їхній природний дар.
Прагне Інна Блажеєва, щоб її сини зростали не лише розумними, духовно багатими, але дужими та сильними. Брати, як їхня мама, полюбляють велосипедні прогулянки. Часто втрьох вирушають у мандрівки. А ще Владиславу та Артему подобається грати у футбол, залюбки ганяють м’яча у дворі зі своїми друзями.
Сини стали для мами першими помічниками, розуміють її повсякденні турботи і намагаються допомагати. Материнське щастя не обминуло Інну Блажеєву. Адже синами пишається, вони — її радість та розрада.