У рамках тижня відкритого врядування Асоціація міст України спільно з Конгресом місцевих і регіональних влад та за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України провели у онлайн форматі Круглий стіл  "Залученість молоді у місцевому самоврядуванні".

Відкрите врядування стало важливим компонентом партисипативного (один із видів управління, який заснований на участі найманих працівників в управлінні виробництвом — авт.), інклюзивного та прозорого процесу прийняття рішень на всіх рівнях влади. Місцеве самоврядування має безліч прикладів, особливо залучення молоді. Захід  мав на меті показати історії успіхів громад, де залучається молодь та популяризувати такі практики. Спікерами виступили представники муніципалітетів та молоді. Загалом у заході взяли участь більше 300 людей.

З вітальним словом до учасників звернулися експерт АМУ з питань молодіжної політики Назар Миколюк, заступник директора департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, завідуюча відділом сприяння розвитку громадянського суспільства та комунікацій з громадськістю Наталія Окша, керівник проекту «Посилення демократичного врядування на місцевому рівні в Україні», Офіс Ради Європи в Україні Світлана Грищенко.

Максим Мужичук, спеціаліст Хмельницького молодіжного центру презентував діяльність своєї установи, розповів про те як залучається молодь, в тому числі і серед ВПО, у Хмельницькій територіальній громаді.

Також на зібранні заслухали презентації представників Фастівської громади, Менської міської ради, Вінницької молодіжної ради, Тернопільської міської ради, представників Білоцерківської громади, Харківської міської ради.