Про роботу закладів міської системи соціального захисту говорили під час семінару, який проведено у Хмельницькому міському центрі соціальної підтримки та адаптації.

Про роботу закладу та діяльність, спрямовану на підтримку та забезпечення внутрішньо переміщених осіб, розповів директор Олександр Парацій.
Так, відділенням соціальної реінтеграції надано допомогу 15 особам в реєстрації за юридичною адресою, здійснено супровід по відновленню втрачених документів - 32 особам, взято на облік та видано тимчасових посвідчень - 107 клієнтам Центру.
У відділенні нічного перебування, яке розраховане на 40 ліжко-місць (32 - чоловічих, 8 - жіночих), в середньому щомісячно перебуває 58 осіб. На даний час проживає 34 клієнти, яким надається притулок, гарячий комплексний обід щоденно отримує 25 осіб. Також надається медичний та соціальний супровід, психологічна та юридична допомога.
Тричі на тиждень здійснюється прання особистих речей клієнтів відділення нічного перебування, за потреби видається одяг, засоби індивідуальної гігієни.
Соціальний готель (підтримане проживання) має 11 житлових кімнат, розрахований на 32 ліжко-місця. На сьогодні проживає 34 особи, з них 12 діток. Клієнтами соціального готелю є внутрішньо переміщені особи, громадяни, які перебувають у складних життєвих обставинах.
З початку року послугою підтриманого проживання скористалися 50 осіб, послугою короткотермінового проживання (1-3 доби) - 62 особи; гігієнічними послугами одноразово - 53 особи.
Хмельницький міський центр соціальної підтримки та адаптації разом з ГО «Територія добра Поділля» запровадили протягом холодної пори року «Гарячі обіди на колесах». Одноразово отримували харчування близько 50 осіб, загальна кількість виданих обідів – близько 1500.
З 14 квітня у виставковій залі Хмельницької торгово-промислової палати працював «Міський пункт видачі одягу», який щоденно відвідувало близько 300 осіб. Загальна кількість відвідувачів за період роботи пункту - понад 6000 осіб.
Також клієнти Центру постійно беруть участь у громадському житті міста. Зокрема, долучалися до міської толоки, допомагали, за потреби, у центрах соціальної сфери.
Також учасники семінару ознайомилися із закладом, територією, діючими відділеннями, поспілкувалися з клієнтами соціального готелю та нічного перебування.