Нещодавно в Центрі протидії дезінформації повідомили, що на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС рашисти готують серйозну провокацію.

Зокрема, війська рф, що перебувають на атомній електростанції, намагаються звинуватити атомників у зберіганні на станції зброї, в тому числі й вибухівки. Для цього вони затримали кількох працівників АЕС, щоб отримати від них «зізнання». Орки прагнуть, щоб атомники підтвердили їм, що начебто скидали зброю в охолоджувальні басейни.

Отож під цим приводом окупанти наполягають на осушуванні басейнів та зупинці насосів, що постачають воду на системи безпеки енергоблоків. А це, як наголошують фахівці, призведе до відсутності її охолодження та може загрожувати ядерній безпеці! Водночас, фактично контролюючи станцію, рашисти під виглядом «проведення перевірки» можуть завезти на територію Запорізької АЕС будь-яку кількість озброєння та зробити це формальним приводом для звернення до Міжнародного агенства з атомної енергії (МАГАТЕ), головне завдання якого – контроль за мирним використанням атомної енергії. Тож з вищесказаного випливає єдиний висновок – вкотре путінські найманці намагаються зробити велику підлість, звинувачуючи українців у тому, що саме дії наших працівників АЕС становлять велику загрозу для ядерної безпеки. Абсолютно не зважаючи на можливі наслідки своїх дій, орки продовжують тиснути на атомників, змушуючи виконувати їхні параноїдальні накази. Проте – біда не за горами, якщо вони й далі продовжуватимуть вчинення ядерного тероризму. Справа в тому, що їхні погрози стосуються не лише безпеки України, йде мова про ядерну безпеку світу.

Тож варто йому вже нарешті збагнути це.