На фронті фактично на всіх напрямках зіткнень зменшилася бойова активність московитів. Чекаючи українського контрнаступу, орки будують на окупованих територіях фортифікаційні споруди, мінують місцевість. Але, неначе гаддя перед землетрусом виповзає із землі, так вони незабаром вилізуть із своїх нір-окопів і під потужними ударами наших мужніх воїнів покотяться назад у «непереможну» расєю.

Аби не зазнати ганебної поразки, кремль узяв курс на затягування війни до президентських виборів у США, що відбудуться в наступному році. Агресор надіється на перемогу Трампа, який лояльний до путіна й готовий іти йому на поступки. Але країни «Великої сімки» на нещодавньому саміті в Хіросімі дали зрозуміти росіянам, що їм не вдасться перехитрити світову спільноту, підтримка України буде непохитною. Цю лінію політичних рішень провідних держав продовжено й на черговій зустрічі в форматі «Рамштайн», де головними темами стали посилення протиповітряної оборони України й надання їй сучасних літаків.
Відрадно, що підтримка нашої держави останнім часом значно посилюється. США, Німеччина, Данія, Нідерланди, Великобританія, Італія та інші партнери надають чергові пакети військової допомоги. А ще – постійно ведеться навчання українських воїнів у опановуванні сучасною технікою. Нині українці вчаться у Німеччині на американських танках Abrams, у Великобританії – на реактивних системах залпового вогню М 270, а в Польщі розпочали навчання на давно очікуваних літаках F-16. До речі, з початку повномасштабної війни Європейський Союз провів вишкіл 20 тисяч наших вояків і до кінця року планує навчити ще 30 тисяч новобранців.
Завдяки зарубіжним партнерам Збройні сили України міцніють і сильнішають. Вже створено потужний броньований кулак, чимало бригад наступу та кілька бригад морської піхоти. А ще ж завдяки авіаційній коаліції будуть і сучасні зарубіжні літаки. І це не тільки американські, а й європейські. Словом, тремти, рашко. І тремтить. Так, міністр закордонних справ лавров висловив побоювання й обурення щодо поставок нам літаків.
Треба сказати, що росія останнім часом усього боїться, бо біда підстерігає її скрізь: то в Чорному морі український надводний дрон пошкодив дуже цінний для рашистів розвідувальний корабель «Іван Хурс»; то в Бєлгородській області рф переполох зчинили Російський добровольчий корпус і легіон «Свобода Росії», які борються проти путінського режиму; то частенько виникають пожежі на об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах країни-агресора. А тут нова ганьба «второй армии в мире»: вона профукала невідомо чиї безпілотники, які пощипали саму москву.
Справжнісінький ґвалт здійняли на московщині. Мовляв, це український терор. А що ви, собаки, робите, щодня обстрілюючи наші мирні міста і села? Нащо нищите лікарні? Ще й кажете, що це брехня. Насправді, з початку повномасштабної війни рашисти пошкодили або зруйнували в Україні понад тисячу(!) медичних закладів. За все доведеться відповідати недофюреру та його кривавому оточенню!
Ми чекаємо справедливого суду й покарання винуватців української трагедії. Але, хоч війна і триває, вже думаємо й дбаємо про завтрашній день нашої неньки України, про її входження до європейської сім’ї. З’явилися перші промені надії в економіці. Зокрема, зростання помітне в енергетичній сфері, майже половину об’єктів якої рашисти або зруйнували повністю, або значно пошкодили. Нещодавно на Миколаївщині відкрито першу чергу Тилігульської вітрової електростанції з 19 турбін. Вона забезпечить енергією двісті тисяч домогосподарств на рік. Вже закладено фундаменти під ще 64 турбіни другої черги будівництва. Станція буде найпотужнішою в Східній Європі.
Радують газовидобувники. Вони почали освоювати потужні свердловини, беруться за нерозвіданий блок родовищ, запаси яких оцінюються в шість мільярдів кубометрів газу. Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов прогнозує, що наша держава до 2027 року зможе значно наростити потужності й стати значним експортером блакитного палива до ЄС. А зараз пропонуємо зарубіжним партнерам зберігати природний газ у наших підземних сховищах, найбільших у Європі. Вони розташовуються на великій глибині переважно в західних регіонах, отож безпечні.
Завдяки поступовому розвитку газової галузі населенню збережено діючий рівень плати за блакитне паливо. На жаль, електроенергія з 1 червня значно подорожчала й коштує 2,64 гривні за кіловат.
У квітні Укрзалізниця протестувала євроколію, якою незабаром почнуть курсувати поїзди з польської столиці до Львова. До кінця року передбачають завершити проєкт будівництва ще однієї євроколії, завдяки якій з’явиться сполучення зі Львова до Кракова, Праги, Відня.
У найближчі три роки компанія «Епіцентр» вкладає 1,9 мільярда доларів в українську економіку: агросектор, будівельну галузь, у розвиток мережі торговельних центрів.
Визначальними факторами функціонування, відродження й зростання економіки сьогодні передусім є постійна підтримка міжнародних партнерів, «Зернова угода», в рамках якої для експорту збіжжя було розблоковано частину чорноморських портів України. Завдяки цим та іншим чинникам наш Нацбанк прогнозує, що цьогоріч обсяги ВВП збільшаться на 2 відсотки.
Переможно закінчимо війну й розбудуємо процвітаючу державу з допомогою зарубіжних партнерів. Український народ вірить у це. Інакше не може й бути!