«Сьогодні мав дуже емоційну зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцою Джамич.

Пані Аніца залишалася в Україні під час війни і не збирається покидати територію нашої держави. Каже, для неї природньо бути тут і зараз, разом із нами, бо вона вже переживала те, що переживають сьогодні українці.
Хорватія, на жаль, знає, що таке війна. Пані Аніца каже, що однією із її цілей перебування в Україні є зробити так, щоби інші країни не лише знали про все, що відбувається тут, але й справді нас розуміли. Хорватський народ, хоч і чисельно значно менший за український, але відразу долучився до допомоги для нашої перемоги над ворогом. В країні є тисячі наших біженців, які отримують всебічну підтримку.
Обговорили три найпотрібніші для нас напрямки можливої співпраці: оздоровлення дітей загиблих воїнів, реабілітація ветеранів та економічне співробітництво. Країна вже має співпрацю з нашою державою в цих напрямках, сподіваємося, до неї долучиться і Хмельницький. Також хочемо знайти в Хорватії місто-партнер, щоби співпрацювати напряму, що завжди ефективніше і швидше.
Особлива повага особисто пані Аніці за те, що розуміє українську і пробує нею розмовляти. Для нас це важливо! Разом переможемо!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.