«Провели чергове засідання виконавчого комітету. Розглянули 90 питань порядку денного, усі рішення ухвалили. Рішення пов’язані із забезпеченням життєдіяльності нашої громади. Ключове – це уточнення бюджету на 2023 рік. Ми маємо перевиконання дохідної частини, за це дякуємо платникам податків. Маємо можливість корегування і завдяки тому, що нам вдається заробляти до дохідної частини бюджету. За останні пів року ми заробили 32 млн грн від оперативного управління фінансами.

Головний пріоритет в уточненні - допомога військовим. 42 млн грн ми передбачили для військових частин, які базуються на території нашої громади. Загалом в цьому році це вже 193 млн грн прямими коштами. А ще є пільга по землі, соціальні програми для військових – маємо вже 330 млн, які спрямували на обороноздатність та підтримку наших військових в 2023 році.
Ми продовжуємо темомодернізовувати заклади охорони здоров’я, школи, дитячі садочки, робити реконструкції котелень, замінювати мережі, готуватися до опалювального сезону 2023-2024. Це придбання нової спеціальної техніки та обладнання для комунальних підприємств.
Суттєві кошти передбачені на галузь освіти. Це ремонти шкіл, садочків, придбання обладнання класних кімнат, профільних кабінетів. Ми далі ремонтуємо 15 укриттів в школах та садочках, щоб збільшити кількість учнів, які будуть навчатися очно. Зокрема, на укриття цього разу передбачено 19 млн 100 тис. грн і цього року сума вже 130 млн грн.
Вперше передбачили кошти в розмірі 6 млн грн на ремонти укриттів в багатоквартирних будинках. Це будуть поточні ремонти силами наших управляючих компаній.
Значна сума передбачена на галузь охорони здоров’я – ремонти санвузлів, палат, реанімацій, операційних, дахів, утеплення закладів.
Передбачено майже 50 млн грн на галузь соціального захисту. Це виплати пораненим, родинам загиблих, матеріальна допомога хворим, постраждалим від терористичних атак тощо.
Також значна частина коштів передбачена на житлово - комунальне господарство. Тут насамперед підготовка до осінньо-зимового періоду і забезпечення якісної роботи наших комунальних підприємств.
Ключовим також є питання ухвалення згоди на отримання гранту, який дозволить залучити 36 млн грн на повну реконструкцію та створення додаткового простору в ТЦ «Дитячий світ». Це дозволить повністю оновити всю будівлю без використання бюджетних коштів.
Традиційно виділили матеріальну допомогу. 107 мешканців громади отримають одноразову матеріальну допомогу в розмірі 477 тис. грн.
Для 40 домогосподарств нашої громади, які зазнали руйнувань в результаті терористичної атаки в травні, виділили допомогу на суму понад пів мільйона гривень.
Вчергове підтримали виплату кишенькових грошей для 134 дітей - сиріт або позбавлених батьківського піклування. Ці діти щомісяця отримуватимуть по 800 грн.
П’ятьом родинам полонених або безвісти пропавших ми виділили по 50 тис. грн.
Понад 50 військовослужбовців, які здобувають першу або другу вищу освіту, отримають 50% компенсації з міського бюджету, якщо форма навчання платна.
Визначили переможців на низці маршрутів громадського транспорту. Це переважно територіальна громада і приміські маршрути.
Сьогодні також визначили, що усі випускники, які здавали мультипредметний тест і отримали 200 балів отримають стипендію у розмірі 5 тис. грн з міського бюджету. Маємо 27 таких дітей. І маємо два випускника, які отримають по 10 тис. грн, бо вони набрали 400 балів.
Решта питань стосуються ухвалення програм підтримки та розвитку наших комунальних підприємств на 2023-2027 роки задля покращення їхньої діяльності.
Працюємо далі», - розповів міський голова Олександр Симчишин.