«Хмельницька міська рада - один із трьох муніципалітетів, які пройшли відбір у пілотний проєкт Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Проекту розвитку ООН з оцінки стану антикорупційної системи. Організатори кажуть, що загалом було 26 заявок від органів влади. Одна з причин чому відібрали нас є політична воля і лідерство керівництва.

До нашого міста прибули експерти, які вивчатимуть організаційно-правові аспекти наших підрозділів, документи, спілкуватимуться з працівниками, оцінюватимуть виконання антикорупційного законодавства. Експерти визначать корупційні ризики у міській раді та нададуть консультації щодо їх ліквідації. В тому числі і до оновлення Антикорупційних програм.
За кілька місяців до повномасштабного вторгнення ми вже були учасниками дієвої громадської ініціативи, у рамках якої всі проєкти рішень ради та виконавчого комітету аналізувалися експертами на предмет можливих корупційних ризиків. Це дуже допомагало нам у роботі. До подібних ініціатив ми завжди відкриті і усіляко допомагаємо експертам якомога якісніше проаналізувати роботу чиновників.
Працюємо далі…
Тримаймо стрій!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.