Іноземна делегація завітала на Хмельниччину з метою обговорення питань щодо поточної гуманітарної ситуації в області, співпраці з кластером SNFI та пріоритетних напрямків подальшої роботи.

Заступник начальника ОВА Володимир Юр’єр зустрівся з представниками УВКБ ООН (гуманітарний кластер з питань житла та непродовольчих товарів в Україні (SNFI): Джон Вейн – голова гуманітарного кластеру SNFI УВКБ ООН на загальнонаціональному рівні, Костянтин Дмитренко – заступник голови гуманітарного кластеру SNFI на національному рівні, Святослав Савчук – голова координаційного хабу SNFI (центральна частина країни), Ігор Сеньків – спеціаліст гуманітарного кластеру SNFI з питань будівництва. До спілкування також долучилися директор Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та керівники профільних підрозділів ОВА.

Розпочинаючи спілкування, Володимир Юр’єв висловив слова подяки представникам кластеру за системну підтримку нашої області, адже міжнародна організація неодноразово надавала допомогу та забезпечувала усім необхідним як під час ворожої атаки, так і під час сильного буревію, якого зазнала наша область 25 липня. “Війна щодня кидає нові виклики і саме за підтримки міжнародних партнерів нам вдалося з ними гідно впоратися. Запевняю вас, що ваша співпраця і допомога є максимально відчутною, адже саме робота вашого кластеру в напрямку об’єднання гуманітарних організацій має значне значення в координації роботи ОВА і завдяки цьому ми можемо скерувати необхідну допомогу туди, де вона першочергово необхідна”, – сказав посадовець.

Принагідно, заступник начальника ОВА звернувся до іноземної делегації з проханням розглянути можливість створення на території нашої області складу резервних запасів будівельних матеріалів, аби у разі надзвичайної ситуації миттєво надавати власникам пошкоджених будинків матеріали, необхідні для первинного відновлення осель.

Своєю чергою, представники кластеру розповіли, що наразі збирають інформацію про потреби в гуманітарній допомозі в розрізі кожної області щодо підготовки до зими. Також кластер вступає у фазу планування на наступний рік і чекає на результати дослідження “Багатосекторальне дослідження потреб”. За його результатами буде зроблена відповідна категоризація потреб та визначена кількість людей, які потребують допомоги.

Відтак, в продовження спілкування учасники обговорили актуальні питання гуманітарної підтримки, аби розуміти потреби регіону та виклики, пов’язані з війною. На завершення представники ОВА подякували міжнародній організації за допомогу та висловили сподівання на продовження плідної співпраці.