Цієї неділі своє бачення завтрашнього дня у бюлетенях висловили понад 50 відсотків виборців Хмельниччини. Це — один із найкращих показників в Україні.

Проте не всюди громадська активність була такою високою. До прикладу, у Кам’янці-Подільському потік люду не сягнув і 40-відсоткового бар’єру. Втім підраховувачі голосів уже до ранку прояснили картину: люди довірили та покладають великі сподівання на нинішнього очільника міста Михайла Сімашкевича, який реєструвався як самовисуванець. За попередніми даними, схоже, залишаться незмінними керманичами і самовисуванець Василь Сидор у Славуті, Олександр Супрунюк у Нетішині від партії «Воля», Микола Мельничук у Старокостянтинові від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». У Шепетівці симпатизують представнику ВО «Свобода» Михайлу Полодюку, який досі є діючим секретарем міськради та виконуючим обов’язки її голови.
А ось хмельничани зі своїм очільником достеменно зможуть визначитися вже в другому турі виборів, який відбудеться 15 листопада. Боротьба розгорятиметься між «свободівським» лідером Олександром Симчишиним та самовисуванцем, секретарем міської ради, виконуючим обов’язки голови Костянтином Чернилевським.
У числі партій, що диктуватимуть політику розвитку обласного центру, — «Свобода», «Самопоміч» та «За конкретні справи». Принаймні, такою інформацією «Подільські вісті» володіли учора станом на 14 годину. Треба зауважити, що в Хмельницькій обласній виборчій комісії о тій порі ще не отримали жодного опрацьованого бюлетеня.
Щодо самих виборів, то не всюди вони пройшли гладко та спокійно. З початку роботи і до закриття дільничних комісій до органів внутрішніх справ надійшло 36 повідомлень про різні правопорушення. Більшість із них не підтвердилася. У числі серйозніших — випадок на дільниці у мікрорайоні Озерна, де жінка-спостерігач намагалася проголосувати не лише за себе, а й за свого онука; на Летичівщині 26-річний молодик зробив завідомо неправдиве повідомлення про замінування виборчої дільниці у селі Горбасів.
Усі дільниці в області зачинилися вчасно і без порушень. Про це повідомляють у центрі зв’язків із громадськістю УМВСУ в Хмельницькій області.
Більш чітку виборну картину матимемо уже у четвер. Тож про перші підсумки читайте у наступному номері «Подільських вістей».