Колись мене зацікавило, як зловмисники крадуть гаманці, а люди цього не помічають. Але потім у ЗМІ досвідчений «щипач» поділився професійним секретом. Виявляється, «карманники» ходять на завдання парами. Один відволікає увагу: штовхає у бік, тупцює по ногах, — а другий в цей момент нишпорить у кишені.

Екс-Президента України Петра Порошенка викликали на допит в ДБР (Державне бюро розслідувань). На клопотання юриста Андрія Портнова колишній глава держави, який очолив її одразу після Революції гідності, фігурує аж у одинадцяти кримінальних епізодах!
Вину, ясна річ, може визнати тільки суд. Однак резонансна подія уже на слуху. Йду, і чую, як сперечаються між собою дві бабці. Судячи з виснаженого вигляду і ветхої одежі, обидві ледве зводять кінці з кінцями. Попри це, проблема особистого виживання якось відійшла на другий план.
— Ти читала, Петро Порошенко після допиту разом із сім’єю втік із країни. І хто його випустив? Тепер шукай вітра в полі! — бідкається одна.
— Не хвилюйся, він тепер недоторканий, бо обраний депутатом Верховної Ради. Це нас, якщо від безвиході торгуватимемо лахами на тротуарі, можуть оштрафувати. Того, хто нажив мільярди, — зась.
— А може, у парламенті більшість позбавить Петра Порошенка імунітету? — мовить перша з надією.
— «Слуги народу», ставши депутатами, тепер вже проти притягнення обранців до кримінальної відповідальності.
Зрештою, дідько його не вхопить. ДБР не передбачене Основним Законом. Тому, як тільки хтось із соратників Петра Порошенка звернеться в Конституційний Суд, той цілком може визнати відсутність у цього органу належних повноважень, що автоматично припинить розслідування.
Пам’ятаєш галас з приводу «злочинної банди». Балакали, що її учасники нібито КамАЗами вивозили банкноти. По телеку показували віртуальні золоті батони й унітази. А у підсумку? Зачинили у буцегарні одного Олександра Єфремова на три роки.
До речі, «борці з тоталітаризмом», «противники політичних репресій» і «прихильники демократичних цінностей» зробили це без вироку. Минулого тижня горопаху випустили за недоказаністю вини. Тепер він зробить «європейський вибір» — поскаржиться у Суд з прав людини в Страсбурзі. Той призначить йому моральне відшкодування від держави Україна. Ми з тобою і будемо за цей шабаш платити, а не той, хто його влаштував.
Ліпше, давай, подивимося, чи не затіяли можновладці під прикриттям «фейків» якусь оборудку із останнім, що у нас залишилося після «реформування».
Послухав я бабусь і гайда до Інтернету перевіряти версію. Так і є! Читаю повідомлення: «В Офісі Президента планують скасувати мораторій на продаж сільськогосподарської землі в Україні до кінця 2019 року. Про це повідомив заступник голови Олексій Гончарук в інтерв’ю Bloomberg. Наразі проводяться переговори зі Світовим банком щодо відкриття ринку угідь в Україні».
Коли багатодітні, сироти, чорнобильці і учасники АТО звертаються в органи влади з проханням виділити їм ділянку, то чиновники розводять руками. Немає вільної землі. А торгувати нею готові аж з підскоком.
Видно, не в тім’я була бита та бабця, яка здогадалася, для чого насправді затіяний гучний скандал із Петром Порошенком.