28 жовтня в Хмельницькому відбулося покладання квітів на військовому кладовищі, в якому взяли участь голова  облдержадміністрації Дмитро Габінет, голова обласної ради Михайло Загородний та секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак. Також у цей пам’ятний день вшанувати загиблих воїнів прийшли й члени ветеранських організацій з міста та області. Хвилиною мовчання присутні на церемонії віддали шану всім героям, які заради майбутнього своєї країни колись віддали найцінніше – свої життя. 

Цього року через карантинні обмеження захід відбувався скромно, з невеликою кількістю присутніх і з дотриманням усіх необхідних вимог, пов’язаних із недопущенням поширення коронавірусної інфекції.
Варто нагадати, що загалом під час Другої світової війни воєнні дії на території України тривали від 22 червня 1941 року до 28 жовтня 1944 року. За цей період людські втрати становлять майже дев’ять мільйонів чоловік. Понад два мільйони українців вивезли в Німеччину на важку примусову працю. Було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл і майже 10 мільйонів українців залишилися без помешкань. А ще повністю чи частково було знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.