Найбільше цього свята очікують діти. Недаремно кажуть, що це – їхній день! І щороку в дитячому будинку Хмельницької обласної ради увесь колектив докладає максимум зусиль, щоб у День захисту дітей кожен із вихованців поринув в атмосферу веселощів, сміху, щоб кожного з них огорнуло відчуття тепла, затишку, любові.
І вихователі, і нянечки, і кухарі й справді намагаються замінити цим діткам справжніх батьків, які всім серцем вболівають за них і пишаються навіть найменшими їхніми досягненнями.

— До Дня захисту дітей готуємося з особливим старанням. Хочемо, щоб принесло це свято яскраві враження, якомога більше позитиву, щоб створило той родинний настрій, який об’єднує, додає впевненості в тому, що ти не один, — каже Оксана Вєрясова, директор дитячого будинку. – Вже за традицією у гості приходять давні друзі, благодійники, спонсори, які завжди тримають наш заклад у полі зору. А дітки разом з музичним керівником, вихователями готують для них концертні номери, у нас достатньо талановитих, обдарованих і старанних дітей.
Варто додати, що всебічному розвитку вихованців дитбудинку сприяють екскурсії, відвідування виставок, перегляд фільмів, зустрічі з цікавими людьми, поїздки до історичних місць України, відпочинок за кордоном, інші заходи. Нелегким був рік в умовах карантинних обмежень, і все ж вихованці брали участь у таких цікавих онлайн-конкурсах як “Сонце в долонях”, “Охорона праці очима дітей”, акціях – “Мій вибір — життя без наркотиків”, “Разом – проти булінгу” тощо. Брали участь у різних флешмобах, відвідували басейн СКЦ “Плоскирів”, зустрічалися з кумирами української естради, командою ФК “Поділля Хмельницький”, активно співпрацювали з фахівцями сектору ювенальної превенції Хмельницького районного управління поліції. Нині діти готуються до відпочинку на морі, до інших цікавих заходів, які відбуваються завдяки соціальним партнерам і працівникам закладу.
— Чим більше розумного, доброго, змістовного прищепимо у період дитинства, тим міцнішою буде впевненість, що в майбутньому наші вихованці стануть хорошими людьми, — додає Оксана Володимирівна.
Свято і справді було теплим і зворушливим. Щирий дитячий сміх, радість в очах стали тому підтвердженням.