На нещодавньому засіданні в Хмельницькій обласній державній адміністрації, яке провів перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, обговорили стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області.

Розпочинаючи захід, Сергій Григорович наголосив, що питання погашення заборгованості із заробітної плати перебуває на постійному контролі в обласній державній адміністрації, і вживаються відповідні заходи для покращення ситуації. Однак станом на перше травня цього року за сумою боргу область посіла 7 місце серед регіонів України.
Посадовець проінформував, що з початку 2021 року за результатами діяльності обласної та місцевих тимчасових комісій, заслуховування керівників підприємств-боржників вдалось повністю ліквідувати борги на 7 підприємствах області у сумі 4,7 мільйона гривень. За результатами попереднього засідання вже відбулося погашення заборгованості перед працівниками підприємств: КП «Відродження» Староушицької селищної ради (Кам’янець-Подільський район) – заборгованість у сумі 102,5 тисячі гривень погашена у повному обсязі; КП «Комунальник – 2011» Ярмолинецька СТГ (Хмельницький район) – заборгованість у сумі 194,1 тисячі гривень погашена повністю та КП Дунаєвецької міської ради «Благоустрій Дунаєвеччини» (Кам’янець-Подільський район) – заборгованість зменшилася на 405 тисяч гривень (борг у сумі 1928,9 тисячі гривень ще залишається).
Проте погіршилася ситуація із виплати заробітної плати на державному підприємстві «Нігинський кар’єр» (Кам’янець-Подільський район), де борг у порівнянні до минулого місяця зріс на 1666 тисяч гривень та станом на 1 червня складає 7859 тисяч гривень, а також на КП «Кам’янець-Подільська друкарня» (м. Кам’янець-Подільський) – заборгованість зросла на 25,5 тисячі гривень та складає 167,5 тисячі гривень.
Станом на сьогодні залишається заборгованість із заробітної плати на 20 підприємствах. Зокрема, на 19 економічно активних підприємствах борг складає 19,5 мільйона гривень, на підприємстві-банкруті – 1,7 мільйона гривень.
В області вже розроблено та затверджено графіки погашення заборгованості із заробітної плати по підприємствах-боржниках. На 10 підприємствах графік погашення боргів виконується. Із керівниками решти підприємств-боржників робота продовжується.
Присутні заслухали представників підприємств-боржників та обговорили подальші кроки для ліквідації боргу із заробітної плати в області.