Дружною родиною, змістовно, весело, цікаво й пам’ятно відзначили День села у Новому Селі на Ярмолинеччині. Не обійшлося без різноманітних конкурсів, потішних забав, запальних танців, гарних пісень, веселих жартів, нагороджень, подарунків і щирих вітань.

Від імені Ярмолинецької селищної ради з Днем села місцевих жителів привітав заступник селищного голови Іван Березовський. Від громадської організації “За конкретні справи” він передав на потреби села бензокосу. Подарунками з нагоди свята відзначили жителів Нового Села, які зробили вагомий внесок у розвиток Батьківщини, для героїв АТО, багатодітних матерів, довгожителів, а також немовлят, народжених у 2020-2021 роках. Гордиться староста села Тетяна Каськова, що з січня 2021-го народжуваність у селі перевищує смертність.
Іменника вітали і його нові жителі, які кілька років тому придбали будиночок у цьому мальовничому куточку – творче подружжя Анатолія та Раїси Росохачів, учасників народного аматорського хору ветеранів війни та праці «Надвечір’я» Хмельницького міського будинку культури. Особливої атмосфери й гарного тону завдавала енергійна ведуча Надія Ляховська, сільська бібліотекарка. Гарними подарунками й призами забезпечили жителів села-іменинника ГО “За конкретні справи” та БФ “Разом з Кернел”, а солодощі дітлахам по­дарували місцеві підприємці.
У такі дні прийнято підбивати підсумки й складати плани на майбутнє. Про них запитали старосту сіл Нове Село й Томашівка, які нещодавно увійшли до молодої Ярмолинецької територіальної громади, Тетяну Каськову. «На жаль, мрії не завжди співпадають з можливостями, адже ще не так міцно стоїть на ногах молода територіальна громада, тому можливості бюджету обмежені, – розповідає. – Проте, завдяки орендарям-одноосібникам, за соціальними угодами з більшими агрохолдингами, уже завезли щебінь для ремонту дороги центральної вулиці імені Героя АТО Ярослава Костишина у Томашівці. Найближчим часом завеземо й для ремонту центральної вулиці, що носить ім’я Героя АТО Юрія Борбуцького, у Новому Селі. До кінця року плануємо провести освітлення цієї вулиці. До слова, у нас ще немає жодної світлоточки. За рахунок тих же одноосібників реставрували пам’ятник на могилі загиблих у Другій світовій війні, у Томашівці повністю відремонтували огорожу на кладовищі й облаштували до нього належний під’їзд… Словом, стараємося, аби з кожним днем покращувався благоустрій нашого округу. Хоч і дещо повільними, проте впевненими кроками йдемо до сталого розвитку».