На Маковея відсвяткували у Солобківцях, що на Ярмолинеччині, день села і день Солобковецької громади, яка ось уже чотири роки щоднини тішить відкриттями, успіхами, здобутками, розквітом, розвитком, покращенням інфраструктури.

Подарунки, щирі вітання, забави, різноманітні розваги для малечі й дорослих, пісні, танці – усе, як належить для славного святкування. Розпочав урочистості голова Солобковецької громади Сергій Когут. За гарною традицією, він відзначив подарунками наймолодших і найстарших жителів села, матерів-героїнь, сімейні пари, які у шлюбі вже більш ніж 55 років. Линули вітання іменинникам і від гостей: помічниці депутата обласної ради Уляни Ткаченко політичної партії «За конкретні Справи» Антоніни Драпак, заступника голови Ярмолинецької селищної ради Івана Березовського, представника ТОВ «Енселко Агро» КЕРНЕЛ Руслана Ляховченка.
Святковий концерт подарували селу-імениннику працівники Солобковецької дитячої музичної школи та учасники аматорських формувань сільського Будинку культури.  Потішила приємними призами (від робочих інструментів для садівництва і кулінарії до пляжних рушників та парасольок) лотерея від ГО «За конкретні справи». Головний приз – велосипед –   отримав працівник комунального підприємства «Побут сервіс» Олег Нетет.  Неймовірного тону завдавали цікаві конкурси для жителів села, спортивні та сімейні естафети, пісенні змагання. Відбувся й турнір з міні-футболу. А гарним завершенням славного свята стала дискотека.