На Хмельниччині від початку Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» до сьогодні видано кредитів на суму понад 1 мільярд 157 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації. Цю тему підіймали на нараді з представниками територіальних громад та бізнесу регіону.

Уже 8 місяців Державна програма, що була створена за ініціативи Президента України підтримує різні регіони кредитуванням малого підприємництва за рахунок коштів обласного бюджету.

На сьогодні Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співпрацю з 35 банками. Від початку дії «Доступні кредити 5-7-9%» станом на 25 серпня 2021 року в Україні видано кредитів на суму понад 58 мільярдів 850 мільйонів гривень.

«Програма є першою в новітній історії України, коли реальний підприємець може звернутись до банку та отримати кредит під доволі низьку відсоткову ставку від 5 до 9%, в залежності від визначених Урядом критеріїв. В минулому році Хмельницькі підприємці отримали пільгові кредити на суму 600 мільйонів гривень. А за неповні 8 місяців поточного року цей показник становить вже понад 1 мільярд 157 мільйонів гривень. Відтак, ми бачимо стійку позитивну динаміку кредитування малого і середнього бізнесу і сподіваємось, що реалізація цієї програми дозволить поліпшити фінансово-економічний стан суб’єктів підприємництва, сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню надходжень до місцевих та державного бюджетів», – прокоментував Сергій Тюрін.