Більше сотні питань, що чекають свого розгляду в Кам’янці-Подільському залишились без уваги через політичне протистояння та конфлікт інтересів, які залишаються вищими за інтереси громади.

Вчора знову не відбулось засідання виконкому через відсутність кворуму.    

Як зазначає сайт мерії серед низки питань мали бути прийняті рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги (в тому числі дітям загиблого учасника АТО), погодження на влаштування дитячого майданчика й численних заїздів у місті, розглянуті комунальні проблеми, бюджетні проекти.

Та серед найгостріших для кам’янчан зазначають ситуацію із необхідністю зростання тарифів на проїзд у громадському транспорті, хоч цей проект вже пройшов відповідні регуляторні процедури і був внесений у порядок денний засідання виконавчого комітету. Зрозуміло, що місцеві перевізники вкрай незадоволені черговою відстрочкою врегулювання тарифів.

Громада знову стала заручником ситуації, оскільки засідання виконавчого може бути повноважним лише за присутності дев’яти його  членів.

У міській раді нагадують, що нині діючим є виконавчий комітет старого складу (7 скликання) – тобто затверджений попередньою каденцією, у складі якого й заступники попереднього міського голови. На сесію міської ради неодноразово виносилося питання про формування нового складу виконкому, однак депутати не підтримували його.

Після дострокового припинення повноважень окремих членів виконкому, їхня кількість сьогодні складає одинадцять чоловік, однак тривалий час не всі і з цих приходять на засідання.

Вчора міський голова Михайло Посітко (який, відповідно до повноважень, теж є членом виконавчого комітету), вкотре закликав усіх, хто у складі виконкому, бути відповідальними перед громадою, не брати участі в політичних іграх аби відстоювати інтереси людей.