Нещодавно перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Сергій Тюрін в рамках робочої наради зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії Організації безпеки та співробітництва в Європі. До спілкування також долучилися заступник голови ОДА Сергій Ткачук, директор Департаменту охорони здоров’я Олександр Завроцький, директор Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА  Віра Бригадир та в. о. директора ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Микола Габрикевич.

Іноземні гості завітали з метою обговорення питань, пов’язаних із ситуацією захворювання на Covid-19, впровадженням реформи децентралізації на теренах області та загалом безпекової ситуації для жителів Хмельниччини.
Інформуючи присутніх щодо питання безпекової ситуації в регіоні, перший заступник голови ОДА зазначив, що в діяльності органів та підрозділів Національної поліції області продовжують запроваджувати “скандинавську модель” забезпечення громадського порядку. У рамках її впровадження реалізується проєкт «Поліція Діалогу», який передбачає функціонування груп комунікації (так звані «перемовники»). Такі групи комунікацій залучаються насамперед під час проведення масових заходів. Також триває реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади», в рамках якого в області відкрито 45 поліцейських станцій. Крім того, вживаються активні заходи щодо покращення реагування на повідомлення про злочини та їх розкриття за «гарячими слідами» завдяки використанню систем відеонагляду та відеоаналітики. Всього на території області встановлено понад 3 тисячі телевізійних систем візуального спостереження.
На продовження спілкування спостерігачі місії ОБСЄ також цікавилися питанням щодо загальної ситуації, пов’язаної з COVID–19 та проведенням вакцинальної кампанії. Зокрема посадовець зазначив, що станом на день зустрічі проведено понад 255 тисяч щеплень. Проте вакцинальна кампанія не стоїть на місці, і Департамент охорони здоров’я ОДА працює над збільшенням обсягів вакцинації. Для цього в області розгорнуто 79 пунктів щеплень, підготовлено 64 мобільні бригади, працюють вісім постійних центрів вакцинації та один мобільний.
Серед іншого учасники зустрічі обговорили питання щодо впровадження реформи децентралізації на Хмельниччині, початку нового навчального року в умовах пандемії, економічного становища області тощо.
Сергій Тюрін запевнив спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у повному сприянні їх діяльності на території області та висловив сподівання на тісну співпрацю.