Чим ближче до опалювального сезону, тим більше непокоїть ціна на газ. Нудьгу навівають повідомлення з Європи. Там вартість одного кубометра у перекладі на нашу грошову одиницю перевалила за 30 гривень. Але чому ми маємо платити за нього по їхніх цінах, коли маємо власний видобуток? Та й Конституція гарантує нам, що багатства надр належать українському народу.

Благо перетворилося на ярмо. Плата за газ у приватних будинках забирає левову частку грошових надходжень. У місті вона, до того ж, входить у тарифи за тепло і гарячу воду. Тут українці вже заборгували понад 22 мільярди гривень.
Аби заспокоїти громадян прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, не підвищувати ціну на тепло і гарячу воду. І тут же переклав відповідальність за формування тарифів на органи місцевого самоврядування. Звідки вони візьмуть гроші? Правильно: передусім зі скорочення лімітів, соціальних програм і кількості субсидіантів!
Кабмін заклав до проєкту державного бюджету на 2022 рік видатки на пільги і субсидії громадянам на рівні 38,4 мільярда гривень. Це менше, ніж планується витратити у 2021 році — близько 47,2 мільярда гривень.
Розтлумачити ситуацію зобов’язані відповідальні посадовці. Однак вони не квапляться. Та й хто їм повірить після того, як ті стільки разів вводили в оману. Що і не дивно, бо колишній очільник НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв і нинішній — Юрій Вітренко стажувалися у компанії «PricewaterhouseCoopers», чия штаб квартира у Лондоні, який відомий густими туманами.
Англія — не тільки батьківщина дикого капіталізму, а й земля, що у відповідь на нього народила Робін Гуда. Легендарний герой відбирав у визискувачів і обдаровував злиденних. А не навиворіт. В Україні так звані «менеджери» отримують захмарні премії та зарплати, в той час, як ціна газу для населення виросла з 1,09 гривні у 2014 році до 7,2 -11,4 гривні у 2021.
Наприклад, технічний директор НАК «Нафтогаз України» Отто Ватерландер отримав за рік
8,8 мільйона гривень зарплати і 59,5 мільйона гривень премій. Нещодавно його витурили. Розлютившись, він оприлюднив «інформаційну бомбу». З’ясовується собівартість кубометра видобутого в Україні газу становить лише 1 гривню!
А де ж осідає величезна маржа? У кишенях посередників, паразитів і пройдисвітів! До того ж, людей змусили окремо платити за транспортування. І ось підсумок: новостворена компанія «Оператор газотранспортних систем України» отримала цього року прибуток 5,6 мільярда гривень, та ще й виставила рахунок облгазам на 8,8 мільярда гривень.
Попри те, що цифру 1 гривня за кубометр озвучували й інші відставні посадовці, очільник НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко голослівно взявся спростувати Отто Ватерландера, мовляв, той не тямить, що каже. Стався незграбний казус. Раз запрошений «менеджер» не володіє такою базовою інформацією і не відповідає за сказане, то за що йому виплатили з бюджету загалом 68,3 мільйона гривень? За те, що разом з подільниками вів до банкрутства державну компанію? Станом на кінець вересня ц. р. борги перед НАК «Нафтогаз України» склали майже 99 мільярдів гривень.
Оборудки із газом в Україні вигодували зграю пихатих скоробагатьків. Тепер, замість того, щоб націоналізувати галузь, доморощені «робін гуди» імітують боротьбу з ними. Ухвалений парламентом закон вочевидь спрямований проти тих олігархів, які не бажають платити відступне і підтримують опозицію.
В цьому ж тренді перебуває епопея переслідування і закриття ЗМІ, які критикують курс тих, які назвалися «народними слугами». З цього приводу у ПАРЄ хочуть створити спеціальну комісію, яка оцінить свободу слова в Україні.