Коли приїхали до Наркевицької громади, її очільницю Любов Гулу застали у вирі клопотів: стрибки ціни на газ змушували шукати вихід. Тож якраз займалися закупівлею твердопаливних котлів для освітніх закладів. «У школах і садочках має бути тепло. Наше завдання — це тепло забезпечити. А як це робити — проблеми наші, керівництва. Люди не повинні їх відчувати», — переконана мудрий керівник.

Шість років тому, беручи на тендітні плечі таку відповідальну ношу — очолити Наркевицьку громаду, в яку, окрім власне селища, увійшло 16 сіл, шість старостинських округів, а разом це майже 215 квадратних кілометрів, Любов В’ячеславівна понад усе боялася підвести людей. Нині кожен з-понад шести тисяч жителів громади переконався: вони зробили правильний вибір. У десятиліттями забутих Богом і людьми селах почало відроджуватися життя: скрізь проклали водогони, провели вуличне освітлення, поволі стали ремонтуватися дороги, розчищалися захаращені території, а взимку — паралізовані снігом дороги, адже комунальне підприємство вже могло похизуватися технікою, інфраструктура покращувалася. «Люди в найменшому селі мають право на гідне життя», — упевнена Любов Гула.
Сформована головою громади потужна команда професіоналів особливу увагу приділяє освіті й медицині. Тому прагнуть створювати якнайкращі умови для 477 учнів, які навчаються у чотирьох закладах загальної середньої освіти, і для 138 вихованців п’яти садочків. У Наркевицькій школі капітально відремонтували фасад, дах, замінили вікна. Добротно відремонтували спортзал. А бруківку яку біля школи встелили — краса! Небавом, планує голова, такою красою пишатиметься кожна школа громади. Перекрили дах та замінили вікна Бубнівської ЗОШ. Зовсім по-іншому виглядає фасад Наркевицького садочка. Відчинив двері для малечі з довколишніх сіл новенький дитсадочок у Пахутинцях. Щорічно оновлюється матеріально- технічна база навчальних закладів, сприяючи якісному наданню освітніх послуг.
Не забувають і про спортивне виховання. Минулоріч відкрили центральний стадіон у Наркевичах. Усі бажаючі мають змогу відвідувати облаштований за усіма сучасними стандартами тренажерний зал.
«Я вдячна Богу, — констатує Любов Гула, — що вистачило розуму зберегти фельдшерсько-акушерські пункти. Аби не скорочувати, ми взяли їх на своє фінансування. Треба віддати належне нашим працівникам медичної галузі: навіть у найважчі часи пандемії, вони на вищому рівні обслуговують місцевих жителів, і тести роблять, і лікують, із важких станів витягуючи, і добрим словом підбадьорюють. Це ж так важливо, що нашим людям не треба доїжджати до районної чи обласної лікарень». Попри всі труднощі, у громаді працюють сім фельдшерсько-акушерських пунктів. Амбулаторія у Наркевичах вдихнула ковток свіжого повітря після капітального ремонту. Окрім фасаду, даху та заміни вікон, за допомоги приватних підприємців, провели і внутрішній ремонт, облаштували кабінети, закупили нове обладнання.
Свого часу виграли проєкт на власну хлібопекарню. Тож нині «Юхимовецька випічка» забезпечує смачними хлібобулочними виробами всі населені пункти громади. Не потрібно їхати до райцентру в перукарню чи ательє: у Наркевичах працюють салон краси та майстерня одягу. Активно розвивається культурне життя громади. Аматори народного мистецтва користуються авторитетом на районному й обласному рівнях.
Цей рік, не приховує голова, став одним з найважчих з моменту створення громади. «Не лише для нашої, для більшості, — констатує. — Вперше ми змушені вимикати світло на кілька годин вночі, аби бодай хоч якось зекономити на енергоносіях. Не було виділено жодної гривні на ремонт доріг, а вони таки потребують хоча б ямкового. Вишуковуємо резерви для наповнення бюджету. Адже навіть збільшення мінімальної зарплатні лягає на наші плечі. Якщо, до прикладу, освітня субвенція є, то решту основних статей, мусимо забезпечити зі свого бюджету, а це й медицина, й культура, й соціальна сфера…».
В цілодобовому режимі, фактично без вихідних і відпусток, як білка, в колесі, Любов Гула справно розмотує оцей клубок завдань, питань, проблем, бо ж основна мета, що привела наполегливу подолянку на цю посаду, — розвиток кожного ввіреного їй населеного пункту, достойне життя кожного сільського трударя, гідні освіта і медицина, щасливе дитинство і комфортна старість. А втома? Вона ховається за впевненою усмішкою, бо «люди не повинні відчувати проблем керівництва». Тож Наркевицька громада — територія позитивних змін — упевнено розвивається. «Люблю працювати з розумними і справедливими людьми!» — підсумовує залюблена в рідний край напрочуд красива жінка.