Сьогодні відбулося перше засідання робочої групи з питань визначення потреб населення Хмельницької громади у соціальних послугах. Задоволення у соціальних послугах потреб людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, є одним із ключових завдань усіх надавачів послуг системи соціального захисту населення. 

Групу створено відповідно до розпорядження міського голови Олександра Симчишина. Головою групи визначено заступника міського голови Михайла Кривака. В складі групи працюватимуть 24 фахівці із різних сфер діяльності.

«Визначення потреб для надання соціальних послуг є надзвичайно важливим, адже це дозволить в повній мірі зібрати, опрацювати та проаналізувати інформацію про осіб, які належать до вразливих категорій населення або потрапили у складні життєві обставини і самотужки не можуть їх подолати. Зараз ми працюємо з тими, хто звертаються, проте потрібно виявляти такі випадки, щоб працювати на випередження. Потрібно буде проаналізувати інформацію, яку зберемо, визначити перелік послуг, надавачів і таким чином покращити якість соціальної роботи в громаді», — зазначив Михайло Кривак.

Далі присутні обговорили важливість визначення потреб населення громади в соціальних послугах. Визначили напрямки подальшої роботи та верстви населення, які найбільш схильні до потрапляння у складні життєві обставини.

Робоча група працюватиме також і над визначенням основних соціальних проблем, які є актуальними для громади, їх найпоширеніші чинники, стан інформування населення громади про соціальні послуги, популярні джерела і методи отримання інформації. Також працюватимуть над визначення наявних надавачів соціальних послуг, оцінять ефективність діючої системи надання соціальних послуг.

Робоча група ставить перед собою ряд задач, вирішення яких допоможе значно покращити якість надання соціальних послуг в Хмельницькій громаді.

Ще одним методом визначення потреб у наданні соціальних послуг є анкетування. Відповідне опитування можна пройти на сайті управління соціального захисту Хмельницької міської ради за посиланням.