Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій спільно з керівниками ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Едуардом Братко, ГУ НП у Хмельницькій області Русланом Герасимчуком, Хмельницької обласної прокуратури Олексієм Олійником провели брифінг щодо надзвичайної ситуації в селі Медисівка, де під час пожежі житлового будинку загинули четверо дітей.

Варто нагадати, що (за попередніми даними), загоряння виникло через порушення правил улаштування та експлуатації пічного опалення, у зв’язку з чим жаринки потрапили на килим і матрац.
Стало відомо, що мати загиблих дітей – домогосподарка, яка доглядала за ними, батько не мав постійного місця роботи, працював на випадкових заробітках у селі. Зі слів старости села та соціальних працівників, родину не відносили до сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах, у зв’язку з чим супровід соціальних служб не здійснювався. Разом з тим, сім’я знаходилась на спостережені як багатодітна.
Уже розпочато кримінальне провадження за ст. 166 ККУ «Злісне невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки», а також ст. 270 ККУ «Порушення встановлених законом вимог пожежної безпеки, що спричинило смерть людей». Наразі проводяться слідчі дії.
Крім того, проведено допит свідків: сусідів та батьків, призначено ряд судово-медичних і психологічних експертиз для встановлення істини ситуації, встановлюється місце перебування батьків у час, коли сталась трагедія.