Нещодавно міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що протягом 2020-21 років в Україні, на жаль, спостерігається тенденція зростання звернень щодо домашнього насильства.

Осторонь цієї кричущої проблеми ніколи не стояли осторонь і в Хмельницькій області, зокрема заступником голови обласної державної адміністрації Володимиром Юр’євим неодноразово розглядалися питання домашнього насильства, яке існує в усіх соціальних групах, із яким всі стикаються, незалежно від рівня доходів, освіти й положення в суспільстві. Щоб перемогти реальне зло, треба відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення.
І нещодавно при комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради відбулось відкриття спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства  та насильства за ознакою статі.
Варто наголосити, що створення спеціалізованої служби стало можливим завдяки виділенню субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в розмірі 501069 гривень (на ремонт приміщення, закупівлю меблів та обладнання), надалі за громадою залишається утримання служби за кошти міського бюджету.
Участь у відкриті центру взяли працівники Хмельницького обласного центру соціальних служб на чолі з директором центру Тетяною Власюк, яка привітала присутніх та передала центру дитячі іграшки, одяг та інформаційні матеріали  (листівки) для розповсюдження серед населення громади.