Жахіття, пов’язані з війною, завдають багато фізичного та морального болю, виснажують емоційно. Проте саме ця клята війна дуже змінила українців. Увесь світ побачив, що це — нові спартанці, які не запитують скільки ворогів, а запитують де вони? Швидка координація, взаємодопомога, довіра, відвага знищили внутрішні чвари, і всенародне єднання набуло небаченого розмаху. Сатана-путін недооцінив український народ, українське військо, українське керівництво. Зіткнувшись із шаленим супротивом, за три тижні цей покидьок від заяви про те, що мета вторгнення — звільнити Україну від «нацистського керівництва та повернути Київ у його природне російське середовище», перейшов до знищення міст, обстрілу мирних жителів, знущань, (що оголило особливу жорстокість рашизму), аби лише зламати неочікуваний потужний опір.

Коли ця падлюка у 2000 році пройшла Чечню вогнем і мечем — Захід мовчав. Коли у 2008-му те саме сталося з Грузією, — Обама запропонував росії «перезавантаження». Навіть анексія Криму не викликала адекватної відповіді. Лише після збиття «Боїнгу» Захід якось почав реагувати. Тож у путіна були всі підстави сподіватися, що ЄС із США висловлять «глибоку стурбованість» і продовжать купувати російський газ та нафту. Ну а Китай прикриватиме росію на сході. Та нині скаженому ведмедеві не просто видирають кігті — йому ламають хребет. Диявольську країну виключають із світової економіки. Більша частина кремлівських багатств на Заході заморожена та буде передана Україні, а без західних технологій навіть російська нафта нічого не варта. Захід уже визначився, кому «Джавеліни», а кому серйозні санкції.
Навіть якщо росія не оголосить формальний дефолт, — він уже стався, запевняють експерти. Навіть якщо не саджатиме на п’ять років за купівлю доларів на чорному ринку, — їх уже все одно немає. Навіть якщо не введе виїзні візи — все одно їхати нікуди. Якщо справдиться прогноз про падіння ВВП росії на 30 відсотків, це означатиме її крах, адже нижче показники падали лише в 1918-1919 роках. І навіть якщо ембарго на російську нафту та газ не буде запроваджене зараз, то років за п’ять світова енергетика відмовиться від них природним шляхом.
 До речі, відомий американський актор Г’ю Лорі захотів підтримати Україну, бойкотуючи російські товари. Яким же було його здивування, коли дізнався, що росія нічого не виробляє. Саме зараз для нас є нагода повністю відмовитися і від російського контенту в соцмережах, ЗМІ, ін. Замінити його українським, англійським, польським. І поступово чи паралельно переходити на українську. Саме українська мова може одного разу врятувати вам життя, а українська ваших дітей — майбутнє країни — такий меседж в цей важкий час має дійти до російськомовних громадян нашої країни.
 І коли на москалях буде поставлено жирну крапку, ми не повинні ні на мить забувати про безпеку держави. Тепер добре знаємо, що росія — це зграя ґвалтівників, мародерів, убивць, негідників. Тож Україна повинна посилювати армію, озброюватися, заручатися підтримкою сильних союзників. Пригадаймо, як у 2013 році за лічені місяці у нас зняли з озброєння стаціонарні системи ППО С-200В, які ще й досі стоять на озброєнні багатьох країн світу. Але міністром оборони тоді був росіянин Павєл Лєбєдєв (партія регіонів), який за кілька тижнів до Майдану зачистив українську ППО від С-200 і втік до росії, а за місяць почалася війна на Донбасі. Ще один факт: у 2007-2011 роках Україна розпилила 185 ракет комплексу Р-17 «Ельбрус», дальність дії якої 300 кілометрів. А в обмін на газ у 1999 році Україна віддала до Саратова винищувачі та ракети класу Х-55, якими росія бомбила Яворівський полігон і Львівський авіаремонтний завод, наводить дані аналітик Антон Павлушко. Нас поступово роззброювали руками запроданців, путінських холуїв, щоб покласти на коліна. Та Україна обов’язково переможе!
Наша Перемога буде зіткана з подвигу захисників Маріуполя, мужності харків’ян, героїчності мерів малих і великих міст, першого крику діток, які народжувалися в бомбосховищах, відваги хлопчика, який прийшов на передову, щоб воювати з дорослими... Кожен день наближає нас до цієї святої Перемоги. Головне, щоб навіть на мить не похитнувся дух, не послабшала єдність і віра в наші Збройні сили та нескорених українців.