Нещодавно відбулося засідання круглого столу «Особливості роботи з повернутими з полону бійцями та розшук зниклих безвісти» в Military Media Center. До заходу долучилися представники силових структур і громадських організацій. Одним з актуальних питань, яке хвилює громадськість, є розшук зниклих безвісти цивільних осіб. 

Родини маріупольців, які зникли безвісти після влучання російської авіабомби в їхній будинок на вулиці Зелінського, 110. Наталя і її дочки Вероніка і Марія мешкали на третьому поверсі. Ольга і Павло Толстокорови з донькою Настею жили на четвертому поверсі. hromadske

Уповноважений зауважив, що держава робить усе можливе, щоб розшукати не тільки зниклих безвісти захисників і захисниць, але й цивільних громадян. Ті, хто втратив зв’язок із рідними, повинні пройти певний алгоритм дій, зокрема звернутися на гарячі лінії Офісу Уповноваженого. Одразу після відпрацьованого рідними алгоритму розпочинається пошукова робота. «Багато людей помилково вважають, що ми шукаємо виключно військових. Ми ж своєю чергою приймаємо запити й про зниклих цивільних. Якщо ваша рідна людина зникла безвісти, звертайтеся на наші гарячі лінії або ж до регіональних координаторів», – зауважив Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.

Нагадуємо, працює гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. Повідомити про зниклих також можна особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26. У вихідні можете надсилати повідомлення у Viber і Telegram на номер: (095) 896-04-21.