«У мене постійний біль у суглобах. Лікарі кажуть, що відкладаються солі. Що можна використовувати з народної медицини?» Емілія, м. Красилів

В одну склянку соку з неочищеної чорної редьки додати 2 столові ложки оцту. Гарно перемішати і злити в скляну банку. Закрити кришкою. Банку обгорнути папером чорного кольору. Робити компреси на хворі місця. Компрес тримати до 40 хв, але перед цим потрібно хворі місця змастити рослинною олією, щоб не було опіків. Через 40 хв хворі суглоби насухо витерти і обкутати вовняною хусткою. Біль мине через тиждень, але лікувати потрібно до пів місяця.
«Мій сусід тримає бджоли і коли я працюю на городі, вони мене кусають. Як вберегтися від цього?» Марія, м. Старокостянтинів.
Зверніть увагу, з якого боку бджоли летять до вуликів. Можливо, там щось цвіте, і ви знаходитеся на шляху бджіл, тоді вони сердяться і атакують.
Якщо бджола зацікавилася вами, присядьте і закрийте обличчя руками, щоб не вжалила в око. Бджіл дратує запах алкоголю (перегару), одеколону. А якщо вже вкусила бджола, постарайтеся жало вийняти зі шкіри ножем, бо коли вийматимете пальцями — притиснете подушечку з отрутою і уся отрута піде в шкіру. Місце укусу змастити медом.
Можна, вийнявши жало, промити сечею або перемішати глину і сечу та прикладати на хворе місце як компрес. Інколи допомагає, якщо присипати ранку попелом від цигарки.
Старайтеся роботу на городі виконувати вранці та увечері, коли бджоли не літають, та й сонце не припікає, а якщо сусід-бджоляр людина добра, то він повинен кругом пасіки побудувати паркан висотою до 2 метрів, щоб змусити бджіл підійматися вище над землею.
«У моєї мами часто болить у животі. Лікар сказав, що це вітряна колька. Мама 3 тижні п’є пігулки, але без користі. Що це за хвороба і чи можна її позбутися?» Вероніка, м. Хмельницький.
Вітряна колька — це болі в животі, які викликані накопиченням газів. Лікується успішно.
2 столові ложки трави меліси покласти звечора у термос і залити
2 склянками окропу. Вранці процідити. Пити по 100 грамів 4 рази на день за 30 хв до їди. Допомагає, якщо тричі на день вживати по столовій ложці соку редьки з медом у рівних кількостях.

Хай Господь вам допомагає!