Головний сервісний центр МВС відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 607 забезпечує надання послуги з погодження переобладнання транспортних засобів, зокрема на ручне керування.

Послугою можуть скористатися як організації, що надають послуги з підготовки водіїв (автошколи), так і громадяни, що мають обмеження здатності до самостійного пересування та бажають підвищити рівень своєї мобільності.
Для замовлення зазначеної послуги:
— звертатися до спеціально уповноваженого органу Державного підприємства «ДержавтотрансНДІпроект», або до Головного сервісного центру МВС з таким пакетом документів:
— письмова заява про погодження переобладнання транспортного засобу, у якій зазначаються відомості про транспортний засіб, вид переобладнання, а також технічна та інша інформація, необхідна для проведення переобладнання;
— платіжні документи (платіжні доручення, квитанції) з кодом проведеної операції або відміткою банку, відділення поштового зв’язку або код проведеної операції (реквізити платежу) про внесення плати в будь-якій формі, який можливо перевірити за допомогою державного сервісу перевірки квитанцій за адресою: https://check.gov.ua/
Більш детальна інформація щодо необхідних документів за посиланням.
Повний пакет документів у паперовому вигляді слід подати особисто або через уповноважену особу, а також можна надіслати їх поштою.
Отримати оформлений документ (висновок) про погодження переобладнання транспортного засобу можна щовівторка та щочетверга з 10:00 до 17:00 за адресою: м. Київ, вул. Академіка Туполєва, 19.
Юридична особа для отримання висновку повинна мати при собі документ, що посвідчує особу (паспорт), доручення за формою М-2 або на фірмовому бланку підприємства. У разі отримання висновку безпосередньо керівником підприємства при собі необхідно мати печатку підприємства, документ, що посвідчує особу (паспорт) та завірений витяг з реєстру юридичних осіб.
Фізична особа (власник транспортного засобу) для отримання висновку повинна мати при собі документ, що посвідчує особу. Крім того, у період воєнного стану за бажанням фізичних осіб-власників цих транспортних засобів оформлені висновки можуть бути надіслані на зазначену у заяві адресу засобами поштового зв`язку (Укрпошта) за рахунок отримувача.
Вартість послуги наразі становить — 134, 60 грн (разом із бланковою продукцією).
Термін надання послуги не перевищує 10 робочих днів з дати реєстрації заяви про погодження переобладнання.
За детальною консультацією щодо переобладнання звертайтеся за номерами телефонів:
(044) 374-13-71, (044) 374-13-69.