У середмісті розмістили плакати з QR-кодами. Відсканувавши їх, містяни мали змогу дізнатись більше про те, як допомогти постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Захід відбувся у рамках міжнародної акції “16 днів проти насильства” за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Активність «Кроки до допомоги» покликана продемонструвати, що допомога завжди поруч та звертатися за нею – це прості та важливі кроки. Також під час активності через історію особи, яка потрапила у коло насильства, але вирвалася з нього, розповіли як важливо вчасно звернутися за допомогою до спеціалізованих служб підтримки. Захід відбувся на майданчику поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка. Учасники заходу почерпнули багато цікавої та корисної інформації, адже впродовж усього маршруту були розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих тощо.

«Віримо, що участь в цій активності допоможе якнайбільшій кількості людей дізнатися про те, що насильство не потрібно терпіти, а допомога - поруч. Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv). 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства – це кампанія, яка проводиться щороку в більшості країн світу. Вона починається 25 листопада з Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня — Дня прав людини. Кампанія консолідує людей та організації у всьому світі і закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат», - розповіли працівники Хмельницького міського центру соціальних служб.

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами працює у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей.