Фото ілюстративне.

Усі громадяни України можуть отримати закордонний паспорт. Документ може бути оформлений з народження та видається дітям на 4 роки; після досягнення 16-річного віку — на 10 років.

Якщо ж дитині менше 12 років, її присутність під час подачі документів не обов’язкова, повідомляють у Кабінеті Міністрів.
Отож отримати послугу можна: у територіальних органах та підрозділах Державної міграційної служби України; або у відокремлених підрозділах державного підприємства «Документ»; або у ЦНАПах.
Вам необхідні такі документи: свідоцтво про народження (якщо є), або витяг з Держреєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження (якщо є), або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон особі, яка не досягла 14-річного віку); фотокартка (якщо дитина у віці до 12 років і вона не буде присутня під час подачі документів); ID-картка (обов’язкова при оформленні з 14 років); квитанція про сплату за послуги.
При оформленні документа один із батьків чи опікунів має обов’язково мати паспорт громадянина України.
Виготовлення закордонного паспорта дитині протягом 20 днів коштує 958 гривень, а за 7 робочих днів — 1598 гривень.
Уся детальна інформація про оформлення дитячого закордонного паспорта розміщена на сайті Кабміну за 22 квітня 2024 року.