«Шановна редакціє! Звертається до вас 78-річний пенсіонер Василь Гуменюк із села Великі Юначки Красилівського району. Я пропрацював в одному колгоспі механізатором 40 років. За роботу був нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора, Леніна, Жовтневої революції, медаллю «За трудову доблесть».
 Кажуть, хто має особливі заслуги, має право на пільги з оплати за житлово-комунальні послуги. Прошу дати відповідь».

 Лист В. Д. Гуменюка прокоментував заступник директора департаменту соціального захисту населення обл-держадміністрації Микола ДІДИК:
 — Відповідно до статті 8 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку» особами, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вважаються Герої Соціалістичної Праці, Герої України та повні кавалери ордена Трудової Слави.
 Орден Трудової Слави має три ступені. І нагородження цим орденом здійснюється послідовно: спочатку третім, потім другим і, нарешті, третім, ступенем. Власник усіх трьох ступенів цього ордена є повним кавалером ордена Трудової Слави.
 Оскільки заявник
В. Д. Гуменюк не має зазначених орденів, тому не вважається особою, яка має особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.
 Додатково інформуємо, що пункт 7 статті 9 цього закону для осіб з особливими трудовими заслугами передбачає 100-відсоткову знижку плати за користування житлово-комунальними послугами в межах середніх норм споживання. Але пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
 А величина доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, в 2019 році складає
2690 гривень.