У новітньому світі кожен намагається заробити більше, ніж заробляє в моменті. З нормованою ставкою сильно не посперечаєшся, а працювати з 8 до 8 хочеться все менше, адже якщо є можливість цього не робити, то чому б нею не скористатися, вірно?

Ходять легенди, що фрілансери заробляють чималі гроші, та ще й встигають сходити в кіно чи на каву просто посеред робочого дня. Якщо Ви мрієте про щось схоже, то прийшов час освоювати гаджети та працювати онлайн.

Тож перейдемо до найрозповсюдженіших професій, що дозволяють працювати віддалено:

  1. Вебмайстер – спеціаліст із розробки та адміністрування вебсайтів. Окрім створення та ведення онлайн-платформи, спеціаліст повинен редагувати дизайн сайту в залежності від вимог замовника.

Аби стати вебмайстром потрібно розумітися у HTML, CSS, PHP, JavaScript та MySQL.

Знайти роботу можна на біржі Freelancer, саме там клієнти з США, Європи, Азії та Австралії шукають відповідних спеціалістів та розраховуються міжнародними валютами. Проте, аби подужати подібні замовлення, потрібно вільно володіти англійською.

  1. Копірайтер – спеціаліст, який наповнює унікальними текстами онлайн-платформу на якій працює, відповідно до стилю платформи та потреб замовника. Поза цим до обов’язків копірайтера входить підготовка рекламних текстів з різною метою, а також виокремлення актуальних тем.

Які вимоги ставлять роботодавці для копірайтера? Перш за все, це грамотний виклад думок у тексті, вміння виокремлювати ключові слова та чітко формулювати цікавий заголовок.

  1. Інтернет фотограф – спеціаліст, що вміє вдало редагувати фотоматеріали, аби вони стали унікальними на просторах мережі, а також створювати фото, які потрібні замовнику за попередньо поставленою задачею. Прямі обов’язки фотографа: корекція кольору, редагування, ретуш та обробка зображень.

Інтернет фотограф повинен володіти навичками фоторедактора на рівні Photoshop, розумітися на структурі фотографії та мати професійну фототехніку.

Спеціаліст з фотографії може продавати свої роботи на фотостоках, або шукати замовлення на біржових платформах.

  1. Контент-менеджер – спеціаліст, що займається наповненням онлайн-платформи потрібним контентом, а саме: статтями, новинами, зображенням та описом різних товарних позицій. Також до його обов’язків входить моніторинг роботи сайту, коментарів та різноманітних оновлень ПО, CMS.

Серед вимог то такого спеціаліста роботодавці виокремлюють грамотність, працьовитість, впевнене користування ПК, навички роботи з CMS, та вміння працювати з великим обсягом інформації.

  1. SMM-спеціаліст – людина, що займається маркетингом у соціальних мережах. До обов’язків такого фахівця входить збільшення трафіку у соцмережах, просування бренду чи окремого продукту через публікацію постів у Фейсбук, Твіттер, Інстаграм, Телеграм.

Важливими навичками спеціаліста є чітке розуміння тематики бренду та знання особливостей соціальної етики серед інтернет-ресурсів.

  1. Вебдизайнер – спеціаліст, що створює унікальний інтерфейс для вебдодатку. Особливість роботи такого фахівця – створення гарного та зручного у користуванні сайту. До обов’язків вебдизайнера належить: розробка та малювання макетів та безпосереднього дизайну сайту, дизайн банерів, брендбуку та створення презентацій.

Роботодавці вимагають від веб-дизайнера навички роботи з Photoshop та CoralDraw на високому рівні, знання особливостей сучасних браузерів, розуміння способів конструювання та моделювання сайтів, основи верстки та HTML, CSS, теорія графічного дизайну, розуміння основних тенденцій вебдизайну, основи малюнку, живопису, композиції та сприйняття кольору, а також основи проектування шрифтів.

  1. Блогер, або відеомодель – людина, що створює контент за відповідними стандартами, розробляє стратегію просування у Google, стежить за конкурентами, створює семантичне ядро, грамотне технічне завдання для оптимізації своєї роботи, аналізує свій контент та його сприйняття аудиторією.

Серед вимог від роботодавців є досвід спілкування з аудиторією та проведення онлайн-трансляцій, акторський талант та оригінальність власного амплуа, вміння працювати у кадрі та обробляти контент, а також наявність активних акаунтів у соцмережах.

І це тільки частина професій, які доступні для роботи з дому, чи будь-якого куточку світу де є інтернет. Світ постійно вдосконалюється, тож нам теж потрібно вчитися новому.