Тайм-менеджмент – це поради для вдалої самоорганізації та розпорядження власного часу з більшою користю. Ми підібрали для Вас декілька основних порад.

 Плануйте

 

Складайте список справ на день. Тоді кожен ранок буде починатися натхненно та з певною метою. Обов’язково позначайте виконані завдання, таким чином, Ви з легкістю зможете відстежити свою продуктивність. Між іншим, планувати варто не лише майбутній день, але і місяць, рік, п’ять років, а може і на більше.

 

Виставляйте пріоритети

 

План на день не повинен перевищувати десять пунктів. Так, завдань багато, проте завжди є умовна градація важливості ваших справ, дотримуйтеся її. Тільки Ви знаєте яка мета наразі більш важлива.

 

«Краще проковтнути жабу зранку»

 

Іншими словами, не відкладайте неприємну чи важку роботу на потім. Вона може гальмувати Вашу продуктивність і мозолити очі ввечері.

 

Розділіть велику справу на декілька мілких

 

Буває так, що перед вами постає надто важка задача. Розбийте її на частини, таким чином виконуючи мінізавдання ви швидко досягнете результату.

 

Концентруйтеся на завданні

 

У робочий час відмовтеся від людей, або справ, які можуть відволікти вас від швидкого досягнення вашої мети. Також, за можливості, заховайте з поля зору усі речі, які в теорії можуть відволікти вас від роботи. До прикладу ваш телефон, що спокушає заглянути у нього, щоб перевірити, чи ніхто часом не написав.

 

Делегуйте

 

Ви не переробите усю роботу у світі, тому деколи дуже важливо вміти розвантажити себе та попросити допомоги, або слушної поради у колеги.

 

Час для роботи

 

Прислухайтеся до свого організму та зрозумійте в які періоди дня ви найбільш продуктивні. Коли робота дається вам з легкістю, а коли ви її просто «вимучуєте»? Обов’язково дослухайтеся свого біологічного годинника і плануйте зважаючи на нього.

 

Відпочивайте

 

Вихідні та відпустки невимовно важливі для вашого особистого життя. Читайте книжки, подорожуйте, спілкуйтеся з різноманітними людьми, займайтеся спортом, своїм хобі. Не дозволяйте собі перевтомлюватися.

 

Пам’ятайте, люди, що використовують тайм-менеджмент у своєму житті не виконують більше задач за коротший час. Завдяки своїй продуктивній роботі вони лише мають вільний час для себе, а час, як відомо, безцінний.