Життя у XXI столітті це постійний стрес, шум, напруга, поспіх, забруднення екології і ще багато різних несприятливих умов для постійного стану спокою. Проте якщо Ви відчуваєте постійну лють, неконтрольований апетит чи нескінченну напругу, все можна виправити. Пропоную Вам розглянути сім занять, що послаблять, або загалом проженуть стрес.

Спорт.

Якщо Ви відкладали свої спроби наслідувати здоровий спосіб життя, то зараз саме час. Фізична активність стимулює вироблення гормонів щастя та чудово допомагає у боротьбі з неприємними емоціями.

Під словом спорт я маю на увазі не лише серйозні силові навантаження, чи кардіо, ні. Увімкніть приємну для Вас музику, можете зробити її трохи голосніше ніж зазвичай (я дозволяю), і потанцюйте так, як того бажає душа. Потрясіть кінцівками, задайте собі гарний настрій, можете підспівувати у процесі, корчити різноманітні гримаси. Дайте собі волю. Виділіть час на дитину, яка живе всередині Вас. Настрій стане жвавішим, щічки більш рум’яними і на обличчі з’явиться щира посмішка.

Арттерапія.

Деколи буває, що слова зайві, тоді на допомогу приходять образи та барви різних відтінків. Підготуйте своє поле для малювання, фарби, олівці, фломастери й почніть творити. Ви можете виплеснути на папір все що вам приходить у голову. Не бійтеся зіпсувати листок, ви можете просто бризкати на нього фарбою, чи навмання водити по ньому маркерами, звичайно можете намалювати щось конкретне, але не давайте собі оцінку, постарайтеся просто насолодитися процесом. Ви можете виписати свої переживання на цей лист у детальніших подробицях, а потім розірвати його чи спалити, якщо дуже захочеться, але завжди пам’ятайте про правила безпеки.

Таке невербальне спілкування із собою через образи може надихнути на щось нове, та, так би мовити, перезавантажити вашу свідомість, подарувати замріяний стан, або відчуття полегшення.

Домашній салон краси.

Прекрасними ліками проти стресу є тепла ванна наповнена піною і атмосфера довкола неї. Ви тільки уявіть приглушене світло, де-не-де запалені свічки, ледь чутна музика, можливо це легкий джаз, чи мелодії із класики. Імпровізуйте, Ви можете включити гірлянди, що здалеку будуть освічувати вашу ванну кімнату, або додати пелюстки троянд до води. Заваріть собі чай, розслабтеся, подумайте про щось хороше, відчуйте спокій та затишок, що може подарувати Вам вода.

Пізніше зволожте шкіру засобами краси, якими користуєтеся, зробіть маску для обличчя, манікюр, самомасаж рук, чи шиї.

Зверніть на себе увагу, інвестуйте час у свій стан приємної розслабленості, Ви про це не пошкодуєте.

Кулінарні звершення.

Якщо Ви готуєте не досить часто, тому що вам не зовсім подобається цей процес, чи не вистачає часу, або навпаки завжди пропадаєте на кухні, є пропозиція приготувати щось дуже вишукане, що несхоже на звичні страви у вашому виконанні. Можливо Ви давно хотіли приготувати щось особливе, або перевірити рецепт у якому всі інгредієнти вам до смаку, або виникало бажання експериментувати і оновити якийсь звичний салат, чи десерт.

Кулінарія – це творчість. Поставтеся серйозно до цього процесу, перемикніть свою увагу на підбір якісних складових страви, її процеси приготування, естетичний вигляд, приємні аромати і нарешті вишуканий смак. Насолоджуйтеся своїм творінням, та не забувайте поділитися смакотою із близькими.

Медитація.

Чудовий метод боротьби зі стресовим станом. Для проведення медитації варто виділити хоча б пів години вашого дорогоцінного часу. Поставити на паузу засоби зв’язку, випити склянку простої води і створити собі всі умови, для того, щоб вас ніхто не турбував і вам було якомога комфортніше. Ви можете медитувати самостійно, або ж за допомоги спеціаліста цієї справи.

Під час процесу Ви вчитеся правильно дихати, тіло насичується киснем, м’язи розслабляються, але Ви відчуваєте себе в тонусі. Регулярне виконання медитацій може неабияк покращити ваш психологічний стан.

Контакт із тваринами.

Багато кому відомо, що тварини дарують радість та відчуття спокою. Намагайтеся проводити більше часу із домашніми улюбленцями. Вчені з усього світу провели масу досліджень та дізналися, що звичайні котики та собачки дуже дієві у питаннях подолання стресу. Їх присутність позитивно впливає на людину. Контакт із тваринами цілком може стати джерелом щирої радості.

Час із близькими.

Спілкуйтеся із рідними, їм потрібна Ваша увага. Підтримуйте зв’язок, згадуйте різні історії з минулого, передивіться старі фото, поговоріть про те що вас турбує, пограйте в настільні ігри, подивіться фільм. Це принесе чимало нових приємних емоцій, що з часом стануть теплими спогадами.

Сподіваюся, що ці поради виявилися корисними для Вас. Зберігайте спокій і пам’ятайте, краще не допустити стрес, ніж потім від нього позбавлятися, адже нервові клітини не відновлюються.