Саме ці слова сказав у своєму відеозверненні легендарний командир Донецького прикордонного загону Валерій Падитель, перебуваючи в окупованому Маріуполі, базуючись на Азовсталі. Легендарний український військовослужбовець, полковник Державної прикордонної служби України, незважаючи на надскладні умови перебування в облозі росіян, сказав: «Сили оборони Маріуполя продовжують захищати місто-герой. Прикордонники Донецького прикордонного загону, загону морської охорони, побратими Збройних сил України, Нацполіції, Нацгвардії продовжують виконувати свій обов’язок. Так, ми перебуваємо в дуже важких умовах, надлюдських, але разом із тим продовжуємо боронити свій край». Він був поряд зі своїми побратимами, підтримував їхній бойовий дух, намагався заспокоювати і усіх нас, записуючи відео з Азовсталі. А далі — полон, втрата майже сорока кілограмів ваги і повернення через чотири місяці додому, на рідну Дунаєвеччину… У вересні прикордонник став одним із 215 українських військових, яким вдалося звільнитися внаслідок обміну.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України Володимир Зеленський присвоїв командиру Валерію Падителю звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка».
Валерій Борисович Падитель народився 26 липня 1978 року в Дунаївцях (нині Кам’янець-Подільського району). Закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. У цьому ж виші 2010 року закінчив факультет підготовки керівних кадрів. Він служив у Херсонському, Львівському, Мостиському, Чопському, Харківському, Сумському та Донецькому прикордонних загонах, а також в Північному та Східному регіональних управліннях Державної прикордонної служби України.
У 2020 році взяв участь у відомчому проєкті «Нове обличчя керівного складу», масштабного прозорого відбору кандидатів на посади керівників органів охорони кордону, впровадженого у Державній прикордонній службі України за підтримки посольства США в Україні та Міжнародної організації з міграції, де продемонстрував високий рівень підготовки, посівши четверте місце. З 2021 року Валерій Падитель — командир Донецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Разом із іншими мужніми захисниками тримав оборону Маріуполя. Пройшов полон, відчув на собі сповна жахи перебування в Оленівці та 21 вересня 2022 року після обміну повернувся з російського полону.
Він разом із іншими бійцями проходить реабілітацію, набирається сил. І хоч рашисти всіляко ламали його тіло, однак духу воїна їм ніколи не знищити.
Чимало сильних речей звучало із вуст легендарного командира, проте одна з них, сказана в Маріуполі, сповна демонструє його сталевий характер, міць духу та любов до України: «Хочу запевнити всіх, що наш обов’язок — це захистити державу, відновити її цілісність, зробити все для того, щоб людьми, які стоять на обороні міста, в майбутньому пишалися. Хочу запевнити: правда на нашому боці, віра на нашому боці, Бог на нашому боці. Перемога буде за нами! Слава Україні!»
Слава Героям України!