Клята війна забирає цвіт нашої нації. Молоді життя обриваються у жорстоких боях… І біль втрати нестерпний і важкий, насамперед для рідних. 28 вересня в Чорно-острівській громаді попрощалися з Героєм-захисником 19-річним Романовським Іллею Володимировичем, який загинув у боротьбі за незалежність нашої держави.

Ілля народився 24 травня 2004 року в селі Мар’янівка. Навчався у Чорноострівському навчально-виховному комплексі, був призером районних олімпіад і конкурсів, неодноразово нагороджувався грамотами і дипломами. Ілля успішно навчався в дитячій музичній школі по класу акордеона. Активно займався спортом, представляв Хмельниччину на всеукраїнських змаганнях з кіокушинкай-карате, був призером Чемпіонату України. Закінчивши з відзнакою
9 клас, у 2019 році він вступив до Хмельницького політехнічного колледжу, де здобув спеціальність «Галузеве машинобудування», розповідають у Чорноострівській територіальній громаді.
Ще змалечку Ілля захоплювався військовою справою, цікавився військовою технікою. І бажання захищати Батьківщину було настільки сильним, що юнак перейшов на індивідуальний графік навчання, екстерном успішно здав сесію, захистив диплом, і, не дочекавшись випускного, добровольцем вступив до Збройних сил України. Присягу на вірність українському народові Романовський Ілля склав 26 квітня 2023 року. Під час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони, користувався повагою у побратимів, під час виконання бойових завдань проявляв стійкість та рішучість.
25 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області старший сержант Романовський Ілля Володимирович, старший оператор групи спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних сил України, загинув.

Вічна слава Героям! Ми в боргу перед кожним нашим Захисником!