31 травня 2018 року перестало битися серце Яна Домініковича Козельського, редактора Старосинявської районної газети «Колос», літературознавця, етнографа, краєзнавця, перекладача.

Народився Ян Домінікович 10 вересня 1954 року в с. Ледянка Красилівського району. Середню освіту здобув у сусідньому селі Малі Пузирки. Після служби в армії вступив на факультет журналістики Львівського університету імені І. Франка, після закінчення якого працював у редакції районної газети в м. Ружин Житомирської області. У 1988 році переїздить в Стару Синяву, де 30 років з невеликими перервами очолював районну газету «Колос».
Ян Козельський був ініціатором спорудження Кургану козацької слави в с. Пилява в 1990 році, одним із організаторів музею-діарами «Пилявецька битва», відкритого в Старій Синяві в 1995 році, та ініціатором встановлення пам’ятника Т. Г. Шевченку в Старій Синяві в 1998 році. Він був дійсним членом Товариства дослідників Волині та почесним членом Центру дослідження історії Поділля, інституту історії України НАН України. Його подвижництво в журналістиці відзначене Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Золотою медаллю української журналістики, відзнаками «Народна довіра», «За заслуги перед Хмельниччиною». Ян Домінікович неодноразово ставав дипломантом та лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання». Він був співорганізатором літературно-мистецького свята «Старосинявська весна», яке щорічно проводиться в Старій Синяві вже понад 20 років. Як переможець міжнародних журналістських конкурсів, відвідав Канаду, Великобританію, Нідерланди, Францію, Бельгію, Польщу, Словаччину та інші країни.
З-під його пера вийшли такі книги: альманах дайджест «З козацької скрині» (1990), «Бальзак у Верхівні» (1992), «Під небом Пиляви» (2004), «Старосинявщина – козацький край» (2008). «Назарій Яремчук: Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну» (2016). Був співавтором книг «Оце і є моя війна», «Метаморфози навколо пам’ятника», «Старосинявщина в історії і документах».
Пішла у вічність мудра, щедра, талановита людина, яка залишила гарний слід на Землі. Світлу пам’ять про Яна Козельського назавжди збережемо у наших серцях.