Ці слова належать легендарній особистості, яка ввійшла в історію британської політики і світової загалом як «залізна леді»... Безсумнівно, лише рішучим і наполегливим під силу підніматися вгору, брати висоту. В іншому випадку, якщо стояти і просто споглядати вершину, не ризикнувши кинути їй виклик, пізнати смак перемоги не вийде.

Та насправді наші здобутки — маленькі та вагомі — залежать від нас самих і від тієї підтримки, яку ми отримуємо, впевнена моя співрозмовниця Тетяна Зеленко. Звісно, сумніви і тривоги є, проте людина, яка рішуче йде до мети, не дає цим почуттям брати над собою гору. І доказом цьому є її успішна політична кар’єра, адже Тетяна Іванівна очолює Хмельницьку територіальну організацію Радикальної партії Олега Ляшка, є керівником депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка, членом депутатської групи «Підтримка підприємців та фермерів», членом постійної комісії обласної ради з питань законності, протидії корупції, регламенту, депутатської діяльності та місцевого самоврядування. І це далеко не весь перелік видів діяльності цієї надзвичайно активної, ерудованої та водночас такої ніжної, світлої жінки… Яка, увібравши в себе всі ці якості, зуміла трасформувати їх у життєві орієнтири: лише виважено та мудро підходити до розв’язання будь-якої проблеми.

Звичайно, щодень доводиться вирішувати силу-силенну важливих питань, а ще — відповідати на масу дзвінків та проводити переговори… І день, як розповідає пані Тетяна, має розпочатися спозаранку, бо стільки треба встигнути. Та й увечері на неї чекає її сім’я — міцний тил, який забезпечує динамічний рух вперед, підтримуючи на всі сто відсотків.
Ця жінка направду загартована самим життям, бо вміння брати на себе відповідальність за кожен свій крок, за тих, хто поруч, прийшло з досвідом, через досить трагічні обставини — втрату найріднішої людини — мами. Та вона залишила як пам’ять про себе дуже цінні поради, які допомагають і які пані Тетяна тепер дає своїм синам, — це вміння підтримувати, пробачати, не тримати образу в собі.
Ще навчаючись у Київському інституті культури, вона почула від наставників слова, які червоною ниткою пройшли крізь роки: «за будь-яких обставин треба рухатися лише вперед, бо тільки так можна розраховувати на успішний результат».
Тетяна Іванівна з особливим трепетом розповідає про своїх найрідніших і найдорожчих у житті людей — чоловіка та двох синів. І тут, як кажуть, одразу видно, що жінка відчуває себе щасливою, бо так щиро, непідробно сяють її очі, які наповнені, мов океан, величезною любов’ю… Вона зізнається, що їй неабияк пощастило, бо свого часу зустріла людину, з якою розділила життєвий шлях, і вдячна за те, що чоловік Вадим Леонідович зумів стати для неї ще й другом, відданим на все життя. Тож і за порадою завжди поспішає до нього, адже дотримується принципу — одна голова добре, дві — краще.
У житті Тетяни Зеленко так склалися обставини, що в її оточенні завжди більше чоловіків, і вона єдина жінка в своїй депутатській фракції. Та, за її словами, можна відчувати себе дійсно тендітною жінкою лише за умови, якщо поруч мудрі та сильні чоловіки. «Тому, приймаючи важливе рішення у фракції, завжди треба шукати компроміс, діяти спільно», — каже Тетяна Іванівна.
Ключовими у її роботі, зокрема на посаді керівника депутатської фракції, є поняття відповідальності й чесності. Бо коли обіцяєш — треба дотримати слова, підвести людей немає права: це й забезпечує якісну комунікацію і повагу до себе.
Для жінки, яка багато років у політиці, звісно ж, треба на перший план ставити не власні амбіції, а добробут людей. Принаймні в цьому впевнена пані Тетяна, бо для неї прикладом для наслідування є справжня легенда — Маргарет Тетчер, яка світоглядно змінила роль жінки у великій політиці. Її основними принципами діяльності є пріоритетність благ суспільства над власними інтересами. «Це приклад того, як жінка-політик змогла змінити ситуацію не лише в країні, а й вплинути на політичні процеси у світі загалом», — наголошує моя співрозмовниця.
За словами Тетяни Іванівни, їй щастило в житті зустрічати людей, на яких хотілося рівнятися, брати за приклад. Особливо її надихають — справжні сини й доньки України, патріоти своєї держави. Бо сама щиро зізнається в любові до рідної землі, з якої бере початок все живе…
Якраз зараз настала пора, коли все прокидається, весна розливається довкола, приносячи нові надії і сподівання на краще. У житті Тетяни Зеленко весна асоціюється зі світанком — пробудженням і оновленням. Це час краси і розквіту. І зовсім нещодавно, 11 березня, вона відсвяткувала свій день народження.
Шановна Тетяно Іванівно, прийміть найщиріші й найтепліші вітання з нагоди Вашого славного ювілею від колег-однопартійців, усіх друзів, близьких та колективу газети «Подільські вісті». Нехай у Вашому житті Бог благословляє ще багато весен, які буятимуть зеленню і наповняться сонячним теплом!