Про таких, як Олена ЛЕМЕЩУК, кажуть, що це сучасна й високопрофесійна, а також дуже жіночна й красива представниця прекрасної статі. Вона поєднала в собі найкращі риси характеру – наполегливість та спрямованість на результат,  а її чарівна усмішка й щирий погляд – не залишать байдужим нікого. Тож направду Деражнянщина має ким пишатися.

Нинішні темпи життя й можливості росту, насамперед як особистості, просто не дозволяють нехтувати ними, бо світ за останні роки змінився, змінилася й жінка, її роль та сприйняття себе в цілому. Якщо маєш бажання реалізовувати свої цілі — дій, не озираючись. І парадокс у тому, що жінка справді може все — і в кар’єрі досягти успіху, і творчо розвиватися, а ще, звичайно ж, бути люблячою дружиною і турботливою матусею. Ясна річ, йти вперед можна значно впевненіше, якщо за плечима є міцна опора — така як чоловік та двоє синочків. Олена відчуває їхню підтримку, бо вони єдина й потужна команда, її стимул весь час йти до мети.
Олена Валеріївна народилася у Вовковинцях на Деражнянщині. Після закінчення із золотою медаллю Деражнянської школи №1 імені П. Ф. Стрілецького вступила до Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. Здобула вищу освіту й кваліфікацію інформаційного аналітика-міжнародника. Ніколи не шкодувала сил і часу на навчання, тож і результат вагомий — вона вільно володіє кількома мовами: німецькою, польською та англійською.
Однак у житті Олени завжди було особливе місце для творчості. Крім того, вона й реалізовувала свій потенціал на посаді редактора інформаційних програм у Хмельницькій телерадіокомпанії «Поділля-центр». Тому її охоче прийняли членом Національної спілки журналістів України. Зокрема, Валентина Тімофєєва — секретар Деражнянської районної організації Національної спілки журналістів України, поділилася спогадами: «…Ніби недавно, а вже сім років, як Олена Валеріївна влилась у нашу творчу сім’ю, стала членом Національної спілки журналістів України. Та її творчим здобуткам можна лише позаздрити. Читачі «Подільських вістей» та «Вісника Деражнянщини» знають її за змістовними публікаціями. А ще вона самостійно та в співавторстві видала книги: «Шляхи — дороги», «Дзвони пам’яті», «Тебе ми славимо, солдате» та «Щоб не опинитися на узбіччі інформаційної магістралі».
Олена — дуже активна, намагається весь час тримати ритм, не збиваючись, її справжніми цінностями є сім’я, близькі та рідні їй люди, а ще надзвичайно любить свій рідний край, малу батьківщину, за яку вболіває усім серцем та душею. Вона завжди з ним, де б не була. Олена, як наголосила Валентина Тімофєєва, живе прагненням творити краще майбутнє для рідного краю, для земляків і для нащадків наших. Це основні орієнтири, які, наче маяки у великому морі під назвою життя, ведуть весь час її вперед. А головне — вона завжди бачить і чує тих, хто поряд, бо чуйність і людяність — їй властиві з дитинства.
Про неї завжди відгукуються позитивно її земляки, поважають і колеги на роботі. Олена Валеріївна займає посаду начальника відділу матеріально-технічного постачання Деражнянського молочного заводу, тож за роки роботи здобула великий авторитет у колективі. Привітна, добра й щира, та не байдужа до інших, саме такими простими, але водночас дуже змістовними словами її характеризують.
Крім того, вже шість років поспіль пані Олена очолює піклувальну раду Деражнянського дошкільного навчального закладу №2 «Берізка», в якому виховується її синочок Богданчик. Вона робить усе можливе для підтримки цього садочка, створення кращих умов перебування не лише для діток, а й для вихователів. Про такі гарні справи говорити варто частіше, бо вони є прикладом для інших, котрі прагнуть змін. За ініціативи Олени в дошкільний заклад придбали меблі, обладнали дві веранди та оновили пісочницю. А як інакше — це ж внесок у розвиток і навчання наших дітей, нашого майбутнього.
Тож, аби воно у нас було щасливим, варто спершу зробити щасливими дітей. Бо Україну ще буде кому прославляти на увесь світ, про неї ще почують. А тим часом треба тут і зараз запитати себе: «Що ти зробив для свого рідного краю, для земляків?»
Коли живеш із думкою про краще життя для всіх, тож і діяти починаєш відповідно. І щирі слова подяки людей тому підтвердження.