Нелегким був життєвий шлях Петра Трохимовича Поліщука, який народився в селі Івоненці Летичівського району. Тяжке дитинство, війна… Батько загинув на фронті, і мати залишилася сама з чотирма дітьми. Тож із ранніх років довелося працювати, як і багатьом дітям у ті важкі роки. Відслужив в армії і знову повернувся у рідні краї. Все своє життя трудився у колгоспі трактористом. За сумлінну працю неодноразово відзначався нагородами, і не було в колгоспі такого поля, яке не обробляв, не засівав Петро Трохимович.

У рідному селі зустрів свою долю і одружився з Валентиною Василівною.
Разом виростили двох синів, благословили їх на самостійне життя. З нетерпінням чекають приїзду онуків, правнуків. Ось уже 60 літ минуло, як живуть у парі. І стільки ж років є вони шанувальниками і передплатниками обласної газети «Подільські вісті». Скільки себе пам’ятають, завжди в їхній хаті улюблена газета. Попри зайнятість, втому, домашнє господарство, у вільну хвилину, довгими зимовими вечорами любить Петро Трохимович почитати. Хоч не було можливості отримати належну освіту, перечитав майже всі книги в сільській бібліотеці. Завжди цікавився історією, політикою, тож і в газеті надає перевагу «Політичним гойдалкам», «Орбіті краєзнавця», «Цікавій сторінці» та й про всі події в області і країні читає. А дружина Валентина Василівна більше полюбляє «Цілитель» та «Любисток».
Але ніколи не сподівалися, що в їхнє далеке село, в скромну оселю завітають журналісти обласного видання, щоб вручити Петру Трохимовичу приз у розіграші для найвідданіших читачів. Тож були приємно здивовані і схвильовані, бо за стільки років уперше взяли участь у лотереї.
Подружжя Поліщуків бажає всім працівникам редакції подальших успіхів, і щоб газета ще довго тішила своїх читачів цікавими публікаціями.