Ніна Островська – справжня шанувальниця «Подільських вістей» уже багато десятиліть. 

Народилася Ніна Костянтинівна в 1946 році у селі Вовковинці, що на Деражнянщині. Після закінчення місцевої школи навчалася у Львівському автодорожньому технікумі, де освоїла професію майстра-будівельника. З цього фактично й розпочалася трудова сторінка біографії, коли будівництво й ремонт доріг стали справою її життя. Скільки кілометрів відремонтовано, скільки прокладено нових автошляхів за життя героїні нашої публікації за роки роботи – й не злічити. Вона понад чотири десятиліття віддала улюбленій професії, працюючи в Деражнянському райавтодорі.
Так склалася доля, що й чоловік Ніни Костянтинівни Микола Антонович (світла йому пам’ять, уже чотири роки, як відійшов у засвіти), працював викладачем Барського автодорожнього технікуму.
Подружжя виховало двох дітей – Світлану та Віталія, які живуть і працюють у Вінниці. Тішиться зараз бабуся трьома онуками – Інночкою, Олегом та Маргариткою.
Із роками, ділиться співрозмовниця, здоров’я, ясна річ, уже не те, тому зараз жінка займається потроху лише городніми справами, господарки вже не тримає. Пригадує роки, коли доглядали з чоловіком і худобу, і птицю, тож потрібно було прокидатися не пізніше четвертої ранку, щоб іще на роботу встигнути добратися на восьму годину. І готувати встигала, і за дітьми доглядала, як і кожна жінка, мала впоратися з усім. Та поіншому й не уявляли свого життя – такі були часи.
Роки збігли, промчали, й не зогледілася… Ніна Костянтинівна, обравши колись свій фах, в кожну нову дорогу вклала не лише титанічну працю, а й частинку своєї душі. Вона гідно йшла головною дорогою аж цілих 45 професійних років, і дай Боже, щоб її життєвий шлях тривав як мінімум до ста літ!