Це літо стало ювілейним у міцній високопробній дружбі хмельничанина Альфреда Ружицького з нашою газетою — рівно шістдесят років тому принесла листоноша перший для нього номер тоді ще «Радянського Поділля». Скільки їх, тих пожовтілих шпальт зберігається в акуратно зібраних підшивках незрадливого читача!

Буває, відшукає на раритетних уже сторінках щось курйозне Альфред Казимирович й принесе до редакції, щоб разом з колективом, який став для нього рідним, по-доброму посміятися, або ж, навпаки, щось надто серйозне, історично значиме там віднайде. Скільки ж бо відданих слову, журналістиці, рідній газеті й Поділлю наших попередників працювало над випуском газети, яка виходила попервах п’ять разів на тиждень. Усіх тих, хто колись готував для подолян новини, сенсації, розслідування, історії про долі людські, хто робить це зараз, цей чоловік знає. Без підпису, за стилем, впізнає, хто писав. «Листоношам уже відомо, що можу пробачити будь-які недлоліки в їхній роботі, лише б «Подільські вісті» доставляли вчасно», — жартує.
Та й про самого Альфреда Ружицького і його здобутки, роботу не раз писав обласний часопис, адже за плечима славний трудовий шлях. Випускника Кам’янець-Подільського аграрного вишу призначили головним агрономом Заліщицького району, що на Тернопільщині. Гарну кар’єру пропонували там здібному перспективному юнаку, проте хвороба матері змусила повернутися на Хмельниччину. Тут працював в обкомі комсомолу, в обласному управлінні сільського господарства, облвиконкомі, головним агрономом в колгоспі імені Щорса… Багато років трудився агрономом в об’єднанні «Хмельницькплодо-
овочпром», звідки й вийшов у 2000 році на заслужений відпочинок. Нині Альфред Казимирович багато читає, активно вникає в життя краю, України і світу, пропонує теми журналістам «Подільських вістей» і дуже багато часу проводить на дачі. Бачили б ви виплекані його роботящими руками клумби, грядки, ягідник, садок: мов на картинці ніжиться усе на сонечку, жодного бур’янця немає. Люблять побувати у нього на гостині рідні й друзі. Бо ж хіба може бути по-іншому в цього справжнього життєлюба, напрочуд доброго і щирого, мудрого і виваженого чоловіка з широкою душею і гарячим серцем?
Минулої неділі за дорученням колективу з радістю вітали нашого найвідданішого читача Альфреда Казимировича Ружицького з 84 днем народження заступник редактора Світлана Шандебура й кореспондент Леся Садомська. З роси й води Вам, наш справжній друже, хай не підводить здоров’я на шляху до щасливого сторіччя! Дякуємо за незрадливість!