Так перегукуються сьогодні односельчани у Зіньківцях, приміському селі Кам’янця-Подільського. А ви гадаєте, що тероборона — це суто чоловіча справа? І жінки стають нині на захист своєї землі. Але коли просяться діти, яким не виповнилося і п’ятнадцяти, коли дідусі та бабусі вишиковуються одне за одним і чекають своєї черги записатися...
Так є.

Із Зіньковець Кам’янець видно, як на долоні. Голова реорганізаційної комісії Зіньковецької ради Олена Шишкіна розповідає:
— Які це чудові люди! Люблять свою землю понад усе і готові боронити її усі до одного. Наприклад, є в нас одна мужня жінка, в сім`ї якої одні чоловіки. Так вона привела їх, вишикувала в ряд, записала всіх у територіальну оборону і сама записалася. На створених блокпостах села вахта триває повсякчас. Волонтери приносять тероборонцям обіди, гарячу їжу та напої.
Не дивно, що зіньківчани так віддано готові боронити свою землю. Адже їхній край — це історична спадщина предків. Тут досі зберігся панський маєток зі старими липами і черешнями, своя Лиса гора, славнозвісний костел, у якому колись брали шлюб Йозеф де Вітте і Софія Потоцька.
…Ось настане мир, і треба буде неодмінно скуштувати червоних ягід зі старовинного панського саду. А миру обов`язково бути, оскільки є такі патріоти рідної землі, як у Зіньківцях.