Командний чемпіонат України з легкої атлетики в Кіровограді зібрав  понад 460 учасників, у тому числі п’ять заслужених, п’ятдесят чотири майстри спорту міжнародного класу та 160 майстрів спорту. Він приніс нашим землякам рекорди, призові місця і ліцензії на офіційні європейські чемпіонати.

Зокрема, у бігових дисциплінах відзначилися чотири вихованці заслуженого тренера України з Полонного Володимира Ліщука. Так, Вікторія Калюжна стала третьою в забігу на 3000 м серед жінок із результатом
9 хв. 09,46 сек. Вона перевершила попередній рекорд Хмельниччини (9 хв. 15,40 сек.), що був продемонстрований олімпійкою  Тетяною Філонюк (теж із Полонщини). «Бронзу» виборов і досвідчений  Олег Каяфа на вісімсотметрівці. Він же фінішував четвертим у бігу на 1500 м. До залікової дванадцятки пробилися в бігу на 3000 м. серед чоловіків  Ігор Порозов  та Єгор Жуков, які відповідно посіли дев’яте й одинадцяте  місця.
Друга підсумкова позиція  Олександра Корчміда (Київська — Хмельницька області) в стрибках у висоту з жердиною (5 м 20 см) навряд чи задовольнила цього досвідченого атлета. Це ж саме стосується виступів хмельничанки  Марини Бех, котра не змогла цього разу продемонструвати свій потенціал і завершила змагання в стрибках у довжину серед жінок четвертою. Дмитро Тидень  був сьомим у потрійному стрибку.
Гідно боролися і пробилися до чільної десятки кам’янчани — вихованці заслуженого тренера України Василя Ліщука, бігуни Михайло Нижній і  Віталій Капітанець.
Помітними були на бігових доріжках і в секторах вихованці ДЮСШ Хмельниччини, які нині підвищують  майстерність за межами нашого краю.
 Вікторія Ткачук із Нетішина впевнено виграла чотирьохсотметрівку у жінок. Олена Сідорська з Полонного фінішувала другою на вісімсотметрівці. Та найбільшого прогресу досяг сімнадцятирічний Андрій Аліксійчук із Шепетівщини. Він здолав нормативи для участі в чемпіонаті Європи серед юніорів у двох видах  —  на дистанціях 1500 і 800 м. Усі троє нині представляють Донецьку область. Микола Нижник зі Старокостянтинова приніс хороші очки Києву, зайнявши третє місце у бігу на 5000 м.
Варто вклонитись уродженці Хмельницького   Віті Паламар, котра у свої 37 років виборола третє місце в стрибках у висоту серед жінок (1 м 86 см). Сподіваємося, що ця найтитулованіша наша легкоатлетка-землячка, ще не сказала останнього слова у спорті.