Тепер — фінал чотирьох
Завершився попередній етап «Золотої Євроліги-2022» — найвищого волейбольного дивізіону континенту.

Збірна України, основу якої складали гравці команди «Епіцентр-Подоляни» з міста Городка, виступала в групі В. Оскільки в нашій державі точиться війна, українські волейболісти всі поєдинки проводили на виїзді й всі виграли. Так, вони по два рази перемогли хорватів, іспанців і данців, посівши у підсумку перше місце в групі й вийшовши до «Фіналу чотирьох».
Півфінали та фінал чоловічих команд відбудуться 18-19 червня в Хорватії. Бажаємо нашій збірній, яку тренує Угіс Крастіньш, успішно виступити на заключному етапі.

Підкорює Європу
Двічі відзначився в травні на престижних міжнародних змаганнях з фехтування 16-річний шпажист із Хмельницького, випускник гімназії №1 — Даніїл Мазур.
Спочатку він став найкращим з 218 учасників на Кубку Італії з фехтування серед кадетів (до 17 років), який проходив у місті Ровіго.
Згодом Даніїл перебрався до словенського Камніку, де став бронзовим призером етапу Європейського циклу з фехтування на шпагах серед спортсменів віком до 23 років.
Для нього це перша медаль на змаганнях такого рівня. Успіх з ними розділяє батько Юрій Мазур — тренер спортсмена.

Два «срібла» Марини
На першому етапі «Діамантової ліги-2022» у Досі (Катар) виступала єдина представниця України — Марина Бех-Романчук. Хмельничанка стала срібною призеркою в потрійному стрибку з результатом 14,73 м.
А через тиждень наша землячка в англійському Бірмінґемі взяла участь у другому етапі Ліги. У секторі для стрибків у довжину, де зібрався зірковий склад жінок, перемогу святкувала олімпійська чемпіонка Малайка Мігамбо з Німеччини — 7,09 м. Марина Бех-Романчук вперше цього року стрибала в довжину на стадіоні. Цей виступ виявився для неї успішним: показала другий результат — 6,66 м.